Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec

Benedikt XVI. prihodnje leto v Dominikanski republiki

Cerkev po svetu | 29.09.2010, 13:33 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. naj bi prihodnje leto obiskal Dominikansko republiko. Tako upajo tamkajšnji škofje. Če ga bo Vatikan potrdil, bo to že četrti obisk nekega papeža na otoku. Janez Pavel II. jih je obiskal trikrat, nazadnje leta 1992 ob 500. obletnici odkritja Amerike.

To bo drugi obisk Benedikta XVI. v Latinski Ameriki; leta 2007 je obiskal Brazilijo. Glavni razlog njegovega potovanja bo 500-letnica ustanovitve prve škofije v Ameriki. Papež je zato leto 2011 razglasil za jubilejno leto. Benedikta XVI. je na obisk povabil predsednik Dominikanske republike Leonel Fernandez Reyna, ko se je maja letos mudil v Vatikanu. Nekaj mesecev po tem je tamkajšnja najstarejša škofija La Vega že začela pripravljati prostor, kjer naj bi sveti oče bival v času obiska.

 

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...