Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marjana DebevecMarjana Debevec

Papež: Ljubiti Cerkev, čeprav so jo ranili grehi njenih duhovnikov in laikov

Papež in Sveti sedež | 01.09.2010, 14:01 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je pri današnji splošni avdienci spregovoril o sv. Hildegardi iz Bingena, nemški benediktinski redovnici in mistikinji iz 12. stoletja.

Opisal jo je kot svetnico srednjega veka, ki je ljubila Kristusa in služila Cerkvi v času, v katerem so Cerkev, tako kot danes, ranili grehi njenih duhovnikov in laikov.

Hildegarda je svoje duhovne darove uporabila za prenovo Cerkve in širjenje pristnega kršanskega življenja. Zato nas po papeževih besedah opozarja na to, kar so ženske poklicane prispevati k življenju Cerkve v našem času. Avdience se je udeležilo več kot 5 tisoč ljudi, zato so jo pripravili na trgu pred apostolsko palačo v Castel Gandolfu. Sveti oče jo je sklenil s povabilom mladim, naj si prizadevajo za mir in pravičnost v svetu.

Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...