Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Plakat razstave (foto: Tiskovni urad SŠK)
Plakat razstave

Razstava umetniških izdelkov bolnikov in invalidov

Slovenija | 02.09.2010, 14:13

V galeriji Družine v Ljubljani bo v petek popoldne potekalo odprtje devetnajste razstave umetniških izdelkov bolnikov in invalidov pod geslom Ne morem, vendar zmorem! Odprl in blagoslovil jo bo ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, za glasbeno spremljavo pa bo poskrbel p. Janez Ferlež.

Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov razstavo izdelkov bolnikov in invalidov organizira vsaki dve leti. Letošnja bo odprta do 12. septembra 2010 in sicer vsak dan od 12.00 do 19.00, ob sobotah, nedeljah in na mali šmaren pa že od 10.00 dalje.

Predstavniki Bratstva z razstavljenimi eksponati želijo sebi in drugim pokazati, da določenih dejavnosti invalidi ali trajno bolni ne zmorejo, z močno voljo in vztrajnostjo pa kljub temu lahko ustvarjajo. Marsikaj lahko dosežejo šele takrat, ko si prenehajo dopovedovati, da ne morejo. Če so dovolj prizadevni in vedo, kaj je v življenju njihov cilj, lahko tudi kot osebe s težavami in omejitvami marsikaj pripomorejo k dobrobiti širše skupnosti.

V okviru razstave bodo pripravili predavanja na temo Ne morem, vendar zmorem! po naslednjem razporedu:

  • Marjetka Smrekar bo v soboto, 4. septembra predstavila recital z naslovom Pismo življenja.
  • Roman Travar CM bo v nedeljo, 5. septembra spregovoril o Bratstvu kot duhovnem gibanju.
  • Dr. Nives Ličen bo v soboto, 11. septembra predavala o zgodbah o učenju.
  • Dr. Janja Ahčin bo v nedeljo, 12. septembra predstavila duhovno oskrbo bolnikov.

Predavanja bodo vsakokrat ob 17.00 v kletnih prostorih Družine. Pogovore z gosti bo vodila gospa Darinka Slanovec.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.