Rok MihevcRok Mihevc
Zastavica obiska Benedikta XVI. v Veliki Britaniji (foto: www.thepapalvisit.org.uk)
Zastavica obiska Benedikta XVI. v Veliki Britaniji

Šest mesecev neprestane molitve za papežev obisk v Veliki Britaniji

| 20.08.2010, 10:42 Marta Jerebič

Katoliška dobrodelna organizacija Pomoč Cerkvi v stiski je pred obiskom Benedikta XVI. v Veliki Britaniji pripravila posebno molitveno pobudo. Podporniki te ustanove so od maja do sredine avgusta zmolili več kot 31 tisoč desetk rožnega venca in skupno več kot 130 dni preživeli v češčenju Najsvetejšega.

Udeleženci molitvene akcije bodo imenovani v ročno izdelani spominski knjigi, ki jo bodo papežu ali apostolskemu nunciju izročili med obiskom.

Tiskovni predstavnik organizacije Pomoč Cerkvi v stiski, Terry Murphy, je dejal, da je takšen odgovor na akcijo zares ohrabrujoč in navdihujoč. „Podporniki organizacije so se obvezali za molitev, ki skupno predstavlja več kot 6 mesecev neprestane molitve za svetega očeta. Darovali so tudi za več kot 11 tisoč maš po papeževih namenih.“ Organizacija je katoličane povabila, naj duhovnik mašo opravi po papeževih namenih v deželah, kjer je Cerkev v hudi stiski, zlasti na Bližnjem vzhodu, ki ima po papeževih besedah prednost. Tu ustanova pomaga predvsem s projekti pomoči iraškim krščanskim beguncem in bogoslovcem. Pomoč Cerkvi na Bližnjem vzhodu so še dodatno okrepili potem, ko je papež leta 2007 ob 60. obletnici ustanovitev te organizacije njenim predstavnikom dejal, da so krajevne Cerkve na Bližnjem vzhodu ogrožene v samem obstoju.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...