Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež nenapovedano obiskal Abruce

Papež in Sveti sedež | 08.08.2010, 15:02 Petra Stopar

Papež Benedikt XVI. je včeraj nenapovedano obiskal cerkvico Marije Pomočnice v italijanski pokrajini Abruci. Ob tem se je znova spomnil vseh prizadetih v lanskoletnem potresu, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža.

Papež se je v cerkvici zadržal v molitvi, spremljala pa ga je majhna skupina najožjih sodelavcev. Benedikt XVI. je kósil v hiši ene od redovnih skupnosti v mestu Carsoli. Popoldne se je v spremstvu svojega tajnika odpravil v mesto Rocco di Mezza, kjer se je srečal s kardinalom Angelom Sodanom. Obiskal je cerkev sv. Levcija, ki je bila v lanskoletnem potresu poškodovana. Tukaj je sveti oče molil za vse tamkajšnje prebivalce. Prav tako se je srečal s tamkajšnjim župnikom, županom in predstavniki lokalne oblasti. Zvečer se je papež že vrnil v svojo poletno rezidenco v Castel Gandolfu.

Naključni obiskovalci srečali papeža

P. Federico Lombardi je za Radio Vatikan povedal, da je bil papežev obisk zasebne narave in zato ni bil vnaprej objavljen. Papež se sicer ni uradno srečal s tamkajšnjimi prebivalci, kljub temu pa so tisti, ki so se v času papeževega obiska mudili na krajih, ki jih je obiskal, svetega očeta lahko videli in ga pozdravili.

Spomnimo, da je papež Benedikt XVI. 4. julija letos obiskal mesto Sulmona, približno 50 km stran od tokrat obiskanih krajev.

Papež in Sveti sedež
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...