Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Misijonar Pedro Opeka (foto: Izidor Šček)
Misijonar Pedro Opeka

Zahvala Pedra Opeke za dar s SEK-a

Slovenija | 11.08.2010, 10:38

Na celjskem stadionu Arena Petrol je v nedeljo, 13. junija 2010, potekal Slovenski evharistični kongres. V uvodnem programu je s pričevanjem nastopil tudi misijonar Pedro Opeka.

Vzornik življenja za reveže v sodobnem svetu je prav gotovo misijonar Pedro Opeka. V teh dneh se je s posebnim pismom zahvalil za dar, ki smo ga erniki zbrali na Slovenskem evharističnem kongresu. Del nabirke je bil namreč namenjen njegovim revežem v združenju Akamasoa na Madagaskarju.

Dar sta mu na novinarski konferenci 26. julija izročila predsednik pripravljalnega odbora novomeški škof Andrej Glavan in voditelj finančnega pododbora Janez Gril, znašal pa je 25 tisoč evrov. Misijonar Pedro Opeka je najprej izrazil svoje presenečenje nad veliko vsoto denarja, ki smo jo za pomoč najpotrebnejšim zbrali na celjskem stadionu.

Dragi dobrotniki!

Najlepša hvala za novico in za tako lep dar v višini 25.000,00 € z evharističnega kongresa! Vedel sem, da bo naše združenje dobilo del nabirke tiste nepozabne nedelje v Celju na evharističnem kongresu, nisem si pa predstavljal, da bo tako velika vsota!

Bogu hvala in vsem slovenskim katoličanom in slovenskim škofom, ki so potem to razdelili! Bog povrni za tako veliko dobroto za naše revne družine v združenju Akamasoa! V Sloveniji dobrota in radodarnost nista prazni besedi!

V imenu družin in otrok, ki bodo deležni pomoči: Prisrčna zahvala!

Lep pozdrav! Pedro Opeka, Madagaskar

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Predsednik vlade Robert Golob (photo: STA) Predsednik vlade Robert Golob (photo: STA)

TVS: Policija ovadila premierja Goloba

Policija, ki je preverjala trditve nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar o vmešavanju premierja Roberta Goloba v delo policije, je slednjega kazensko ovadila, poroča TVS. Specializirano ...

Maja Morela in Katja Sreš iz Društva ekologi brez meja (photo: ARO) Maja Morela in Katja Sreš iz Društva ekologi brez meja (photo: ARO)

V plastični posodi golaž namesto sladoleda

Letno v Sloveniji nastane več kot 66 tisoč ton odpadkov plastike, od tega tretjina predstavlja embalažo za enkratno uporabo. Globalno letno proizvedemo 380 milijonov ton plastike, pri čemer ...

dr. Ludvik Toplak (photo: Tanja Dominko) dr. Ludvik Toplak (photo: Tanja Dominko)

Naš gost: dr. Ludvik Toplak

Dr. Ludvik Toplak, pravnik in rektor, nekdanji veleposlanik, je v svoji bogati karieri pustil pečat na številnih področjih, vključno z diplomacijo in politiko. Njegovo življenje se je začelo v ...