Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec

Prva krščanska radijska postaja v Sveti deželi

| 12.07.2010, 16:11 Marta Jerebič

Sveta dežela bo za letošnji božič dobila prvo krščansko radijsko postajo. Oddajala bo iz kraja Taybe, ki je še edina krščanska vas v Palestini. Ker leži na tisoč metrih nadmorske višine, bo lahko pokrivala celotno območje. Program bo nastajal tudi v sodelovanju z Radiem Vatikan.

Prvo krščansko radijsko postajo v Sveti deželi bo s pomočjo Radia Vatikan postavil župnik iz Taybeja Raed Abusahlia, nekdanji tiskovni predstavnik jeruzalemskega patriarhata in znan organizator dogodkov. „Potrebujemo krščanski glas v Sveti deželi. Želimo pokriti celotno škofijo, ki zajema Jordanijo, Palestino in Izrael. Čeprav je tukaj več različnih televizijskih in radijskih postaj, pa nimamo niti ene krščanske radijske postaje.“

Župnik iz Taybeja je moral dokumentacijo in dovoljenje za radijsko postajo pridobiti od palestinskih oblasti, saj se omenjena vas nahaja na zasedenih območjih cone B. Ciljna publika bodo arabsko govoreče skupnosti. Prenašali bodo tudi arabski program Radia Vatikan.

To bo krščanski glas, vendar drugačen glas – glas miru, upanja, dialoga in sprave. Odprti bomo do vseh, do drugih Cerkva, s katerimi smo že navezali stike, da bodo imeli svoje oddaje na naši radijski postaji. Ta bo odprta tudi do drugih ver, Judov in muslimanov. Poskušali bomo biti most – če kristjan ne predstavlja mostu, namreč ni kristjan," je še povedal ustanovitelj prve krščanske radijske postaje v Sveti deželi.

 

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...