Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Koga moti www.24kul.si? Koga boli resnica?

Slovenija | 20.07.2010, 07:47

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok se je odzvala na žaljive obtožbe spletnega portala www.24kul.si – portala Zavoda za kulturo življenja s strani tednika Mladina. Gre za eno redkih internetnih strani v Sloveniji, na kateri se lahko ljudje celovito seznanijo z novicami, strokovnimi informacijami in komentarji, ki jim je skupno eno geslo – za življenje.

Kot je zapisano tudi v opisu spletnega portala, si www.24kul.si prizadeva seznanjati obiskovalce z vrednotami in dogodki, ki se dotikajo družine, kulture življenja, solidarnosti in so v osrednjih slovenskih medijih velikokrat prezrti.

Kljub temu, da portal obstaja šele osem mesecev, pa so se na njega že večkrat nekateri grobo spravili. V napadih nanj prednjači Mladina, ki si je v zadnji številki privoščila objaviti zelo grobe, žaljive in nestrokovne obtožbe na račun www.24kul.si. Vodja civilne iniciative Aleš Primc: "Razumemo, da so informacije o več stotisoč evrih v zadnjih letih, o katerih lahko velika večina civilnodružbenih organizacij v Sloveniji samo sanja, za vodilne v nekaterih organizacijah istospolno usmerjenih in očitno tudi za Gregorja Repovža neprijetne. Vendar, gospod Repovž, ali ni naloga medijev, da iščejo, razkrivajo in objavljajo resnico? In pomembna resnica so tudi informacije o prejetem denarju.

Obžalujemo, da poskušajo nekateri novinarji z grobo diskreditacijo in zastraševanjem ponovno kratiti svobodo govora drugim novinarjem, in to le zato, ker se z njimi glede spornega predloga Družinskega zakonika ne strinjajo. Od novinarjev v demokratični družbi se pričakuje, da se bodo borili za svobodo govora, ne pa, da jo nekateri skušajo zatirati."

Informacije o več stotisočih evrih denarja vsako leto, o katerih lahko velika večina civilno družbenih organizacij v Sloveniji samo sanja, so verjetno za gejevske aktiviste neprijetne. Vendar pa je po drugi strani naloga medijev, da iščejo, razkrivajo in objavljajo resnico. In pomembna resnica so tudi informacije o prejetem proračunskem denarju. Pri tem naj navedemo samo nekaj podatkov.

Ljubljanska občina je v zadnjih letih homoseksualnim organizacijam namenila več sto tisoč evrov. Zavrnila pa je prošnje za finančno pomoč s strani številnih organizacij, med katerimi naj omenimo Društvo Humanitas - Kampanja mladih za vodo, UNICEF-ove mlade prostovoljci, Društvo Za motopedagogiko in psihomotoriko in številne druge. Dejavnosti za vzpostavitev mreže različnih prohomoseksualnih civilnih organizacij v Sloveniji je financiralo tudi ameriško veleposlaništvo.

Slovenija, Sociala
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...