Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Benedikt XVI. o sv. Jožefu Cafassu

Papež in Sveti sedež | 30.06.2010, 15:19 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je pri današnji splošni avdienci spregovoril o sv. Jožefu Cafassu. Mineva namreč 150 let od njegove smrti. Gre za piemontskega duhovnika, ki je svoje življenje posvetil spovedovanju, duhovnemu vodenju, pomoči revnim in zapornikom.

Sveti oče je izpostavil predvsem njegovo vlogo pri vzgoji duhovnikov. Med njegovimi učenci je bil tudi don Bosco. Benedikt XVI. je zato duhovnike spodbudil, naj po zgledu sv. Cafassa več časa namenijo zakramentu sprave in duhovnemu vodenju.

Na trgu sv. Petra se je tudi danes zbralo več tisoč vernikov, med katerimi so bili mnogi sorodniki nadškofov metropolitov, ki so včeraj prejeli palij – znamenje povezanosti s papežem. Benedikt XVI. je slovenske romarje in predvsem nadškofa Antona Stresa pozdravil z naslednjimi besedami:

Pozdravljam ljubljanskega nadškofa monsignorja Antona Stresa, ki sem mu včeraj podelil palij. Dragi brat v škofovski službi! Sveta apostola Peter in Pavel sta neutrudno delala za evangelij in skrbela za edinost Cerkve. Naj Vas njun svetel zgled vodi pri odgovorni službi, ki Vam je zaupana. Vam in vsem slovenskim romarjem, ki so danes tukaj z Vami, podeljujem apostolski blagoslov!“

Papež in Sveti sedež
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...