Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Kardinal Sepe: Vedno sem deloval transparentno v dobro Cerkve

Svet | 22.06.2010, 12:02 Marta Jerebič

Kardinal Crescenzio Sepe, ki se je konec preteklega tedna znašel v središču policijske preiskave zaradi korupcijskega škandala, se je izrekel za nedolžnega. Osumljen je, da je med letoma 2001 in 2006, ko je v Vatikanu deloval kot prefekt Kongregacije za evangelizacijo narodov, s spornimi nepremičninskimi posli zaslužil poltretji milijon evrov.

Kardinal Sepe je v včerajšnjem pismu Neapeljčanom zapisal, da je vedno deloval transparentno v dobro Cerkve in ob tem izrazil pripravljenost na sodelovanje z italijanskimi sodniki. Na tiskovni konferenci je obljubil, da bo na obtožbe državnega tožilstva v Perugi odgovoril v enem tednu. Vatikan je kardinalu Crescenziu Sepeju že konec tedna izrazil solidarnost in spoštovanje. Ob tem si želi, da bi bile vse sence, ki so v zadnjem času padle na njegovo osebo in na cerkvene ustanove, v 'polnosti' in 'hitro' pojasnjene.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...