Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič

Za kanonizacijo matere Terezije potreben še en čudež

Cerkev po svetu | 10.06.2010, 12:00 Marta Jerebič

Za kanonizacijo matere Terezije je potrebno priznanje še enega čudeža. Postulator postopka je povedal, da doslej še ni bilo dovolj močnega čudeža, ki bi ga priznal medicinski odbor v Vatikanu, vendar molijo in upajo.

O tem je 1. junija spregovoril v muzeju Kolumbovih vitezov v New Havenu v Conecticutu, kjer so odprli razstavo o njenem življenju z naslovom Mati Terezija, življenje, duhovnost in sporočilo. Pripravili so jo v sklopu slovesnosti ob 100. obletnici njenega rojstva 26. avgusta. Razstava v muzeju v New Havnu, ki bo odprta do 4. oktobra, prikazuje življenje matere Terezije od otroštva do beatifikacije. Vsebuje življenjepisne podatke, njene redovne in osebne predmete ter posnetek njene samostanske celice v Kalkuti.

 

V narodnem svetišču brezmadežnega spočetja v Washingtonu pa so 2. junija izpostavili v čaščenje njen križ, rožni venec in sandale ter relikviarij z njeno krvjo. Relikvije so minuli ponedeljek obiskale tudi stolnico svetega Patrika v New Yorku.

Cerkev po svetu
Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5) Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5)

Poroka

Na zadnji avgustovski dan sem v župnijski cerkvi Sv. nadangela Mihaela v Krkavčah v prisotnosti družine in prijateljev do oltarja pospremil ljubo hčerko Gajo Ano, od koder jo je v zakonsko zvezo ...

Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X) Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X)

Ekipa je klicala goste, da ne bi zaspali

Založba Učila je izdala in predstavila Guinnessovo knjigo rekordov 2025. Knjiga vsebuje 2115 rekordov, od tega je 80 odstotkov novih ali posodobljenih. Vključenih je tudi sedem novih slovenskih ...

Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO) Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO)

"Pasti letnik na faksu ni nujno slabo"

Je malo v šali, malo zares povedal Patrik Berginc, ki skupaj s svojim prijateljem Gašperjem Murovcem snema svoj čisto pravi celovečerni film. Ta bo na voljo v kinematografih naslednjo jesen. ...

Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels) Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)

Pogovor o: Šolstvo na preizkušnji

V sredini oddaji Pogovor o ob 17.00 smo osvetlili najnovejše zakonodajne spremembe, kadrovske težave in druge izzive v šolstvu. Gostili smo ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, ...