Karitas bo z delovnimi zvezki pomagala osnovnošolcem v družinah z več otroki

Cerkev na Slovenskem | 19.06.2010, 17:53

Škofijska Karitas Ljubljana bo z akcijo Za osnovnošolce v družinah s petimi ali več otroki - delovni zvezki brezplačno tudi letos pomagala številnim šoloobveznim otrokom.

V akciji lahko sodelujejo družine s petimi vzdrževanimi otroki, če dohodek na družinskega člana ne presega 30 odstotkov povprečne slovenske plače. Prijava je mogoča do 16. julija.

Družine se v akcijo Škofijske karitas lahko prijavijo tudi, če kateri med otroci še ne hodi v šolo ali če nadaljuje šolanje kot dijak ali študent. Na voljo bodo delovni zvezki sedmih založb, s katerimi Škofijska karitas Ljubljana sodeluje. Starši lahko prošnjo z vsemi prilogami, vključno z dokazilom o številu vzdrževanih družinskih članov in višino dohodka na družinskega člana, pošljejo do 16. julija. Višino dohodka in število družinskih članov dokazujejo z veljavno odločbo o otroškem dodatku. Delovne zvezke bodo starši lahko prevzeli na sedežu Škofijske karitas ali po pošti od 9. do 20. avgusta.

Škofijska karitas Koper vzporedno vodi akcijo z naslovom Da bo korak v šolo vesel. Akcija teče na več ravneh, med drugim učenci osnovnih šol preko akcije Pokloni zvezek zbirajo zvezke za svoje sovrstnike.

Na koprski Karitas ocenjujejo, da na Primorskem potrebuje pomoč preko 2000 šolarjev. Iz sklada za pomoč otrokom pri Škofijski karitas Koper so nabavili 12.000 zvezkov, bone za 22.000 evrov ter druge osebne predmete, ki jih šolarji potrebujejo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Lani je neposredna pomoč karitasa otrokom na Primorskem presegala 100.000 evrov, s šolskimi potrebščinami pa so pomagali 2241 šolarjem.

Cerkev na Slovenskem, Sociala