Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Najsvetejše (foto: ARO)
Najsvetejše

Razstava Evharistični čudeži po svetu

Cerkev na Slovenskem | 27.04.2010, 16:14

Muzej krščanstva na Slovenskem bo v ponedeljek, 3. maja odprl mednarodno razstavo Evharistični čudeži po svetu, ki jo je finančno omogočilo Ministrstvo za kulturo. Razstavo bo odprl ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, na ogled pa bo do 19. septembra 2010.

Slovenska razstava je skrčena različica mednarodne razstave o evharističnih čudežih Miracoli Eucaristici nel mondo, ki jo je pred leti pripravil Carlo Acutis iz Milana pod patronatom Svetega sedeža. Celotno razstavo, na kateri je zbranih in predstavljenih 142 cerkveno priznanih evharističnih čudežev, si je možno ogledati na spletni strani.

Na razstavi Evharistični čudeži po svetu bo na ogled izbor 50 osrednjih evharističnih čudežev, ki so se zgodili v preteklih stoletjih na različnih delih sveta. Med njimi bo predstavljena tudi slovenska mistikinja Magdalena Gornik z Gore pri Sodražici (1835–1896), katere primer še čaka na uradno priznanje. Evharistični čudeži bodo razporejeni po državah, razdeljeni pa bodo v devet skupin glede na vrsto čudeža:

  • Duhovnikov dvom o resničnosti Jezusove navzočnosti, posvečena hostija krvavi ali se spremeni v krvaveče meso, posvečeno vino se spremeni v kri.
  • Ljudje v hostiji ali namesto hostije vidijo Kristusa.
  • Meso in kri sta do danes ohranjena.
  • Ohranjen okrvavljen korporal.
  • Posvečene hostije krvavijo, posvečeno vino se spremeni v človeško kri.
  • Ukradene ali oskrunjene posvečene hostije krvavijo, posvečeno vino se spremeni v kri.
  • Evharistični svetniki in drugi primeri.
  • Živali častijo Jezusa v evharistiji.
  • Mrtve stvari častijo Jezusa v evharistiji.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...