Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Rok MihevcRok Mihevc
Tulipani (foto: www.arboretum-vp.si)
Tulipani | (foto: www.arboretum-vp.si)

VIDEO: Arboretum Volčji potok vabi

Slovenija | 22.04.2010, 02:28

V Arboretumu Volčji Potok se bo 24. aprila odprla 19. razstava tulipanov. Poleg razstave dinozavrov, ki trenutno že poteka, pa v Arboretumu pripravljajo še vrtnarsko razstavo in sejem, 11. državno in odprto prvenstvo v cvetličarstvu ter dobrodelni koncert.

Po besedah predstavnice Arboretuma Volčji Potok Urške Galien so največje novosti letošnjega programa v Arboretumu poleg razstave dinozavrov še koncert Slovenske filharmonije in cvetličarsko prvenstvo. „Dan pred razstavo, torej 23. aprila, se začenja cvetličarsko tekmovanje. Cvetlične aranžmaje bodo sestavljali kar v parku, torej bo mogoče videti umetnike pri delu,“ je povedala Galienova.

Sicer pa bo ob 15. obletnici delovanja Združenja slovenskih poklicnih gasilcev potekala humanitarna akcija zbiranja finančnih sredstev za nakup avtomatskih defibrilatorjev. Z akcijo, ki bo potekala do aprila 2011, želijo organizatorji zbrati dovolj finančnih sredstev za 167 defibrilatorjev ter za izobrazbo dveh oseb iz vsakega gasilskega društva. V sklopu omenjenega projekta bo 10. junija v arboretumu potekal dobrodelni koncert z orkestrom Slovenske filharmonije, je še povedala Galienova.

Razstava tulipanov in spomladanskega cvetja bo potekala na 30 hektarih površin arboretuma. Na vrtnarski razstavi in razstavi slovenskih grosistov cvetja bodo obiskovalcem predstavljene novosti v asortimentu sezonskega in balkonskega cvetja. Razstava dinozavrov, kjer je predstavljenih 60 dinozavrov v naravni velikosti, bo v parku potekala do 16. maja, so še sporočili z Arboretuma Volčji Potok.

Dinozavri
Dinozavri © www.arboretum-vp.si

 

Slovenija, Dogodki
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.