Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik

Naj bodo velikonočni prazniki mirni in brez poškodb

Slovenija | 01.04.2010, 11:15

Promet na naših cestah se bo danes zaradi velikonočnih praznikov zgostil. Največ gneče se pričakuje v smeri od Avstrije proti meji s Hrvaško. Nemci in Švicarji imajo namreč že jutri dela prost dan. Policija pa v prazničnih dneh svari tudi pred uporabo pirotehnike.

Od danes do sobote je pričakovan povečan promet od Karavank proti notranjosti države. Zgoščen promet pa gre pričakovati proti Dolenjski, delno pa tudi proti Primorski. Obremenjeni bodo tako predvsem sledeči mejni prehodi: Obrežje, Sečovlje, Dragonja, Šentilj in Gruškovje.

Daljše zastoje je pričakovati na avtocestnem odseku Karavanke – Ljubljana med priključkom Podtabor in priključkom Kranj – zahod v smeri Ljubljane, kjer zaradi del na cesti promet poteka po dveh zožanih pasovih. Policija voznikom svetuje, da preden se odpravijo na pot, preverijo stanje na cestah in se razmeram ustrezno odpravijo na pot pravočasno. Vsekakor pa velja opozoriti na strpnost v prometu in upoštevanje cestno-prometnih predpisov, da bo vožnja čimbolj varna.

Policija pa svari tudi pred posledicami vsakoletnega tradicionalnega pokanja s karbidi in možnarji med velikonočnimi prazniki. Pri uporabi omenjene pirotehnike se največkrat poškodujejo mlajše osebe, ki utrpijo hude, pogosto celo trajne posledice. Naj spomnimo, da je uporaba pirotehničnih izdelkov razreda 1 in 2, katerih glavni učinek je pok, dovoljena le med 26. decembrom in 2. januarjem, kar pomeni, da teh izdelkov med velikonočnimi prazniki ni dovoljeno uporabljati.

Sveže informacije o razmerah na slovenskih cestah.

Slovenija, Svet
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.