Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Nadškof Stres sprejel predsednico NSi

Slovenija | 22.03.2010, 19:20

Ljubljanski nadškof metropolit dr. Anton Stres je sprejel predsednico Nove Slovenije Ljudmilo Novak s katero se je pogovarjal o delu omenjene stranke.

Kot so sporočili iz NSi je Novakova nadškofu predstavila stališča stranke o aktualnem političnem dogajanju in aktivnosti, ki jih stranka izvaja. Predstavila mu je tudi vzroke za ustanovitev Zbora za vrednote in njegove cilje.

Nadškof Stres je po pisanju NSi pozdravil prizadevanja in akcije stranke za vrnitev vrednot v slovensko družbo, ki je prav zaradi pomanjkanja etičnega ravnanja v vseh sferah družbe zašla v veliko krizo.

Spomnimo, da je Nova Slovenija po državi začela s srečanji, ki jih je naslovila Zbor za vrednote. Za to so se odločili, ker v stranki ugotavljajo, da je Slovenija v finančni, gospodarski, politični, moralni krizi, krizi družine in krizi vrednot, prav slednja pa je po mnenju predsednice Novakove izvor vseh teh kriz. Te vrednote so zavzemanje za resnico, poštenost, domoljubje, delavnost in solidarnost med ljudmi.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...