Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Prireditev Kranjčani materam tokrat za prvi materinski dom na Gorenjskem

Slovenija | 16.03.2010, 13:45

Kulturno društvo Kranjčani materam že 18 let pripravlja prireditve v podporo materam in družinam. Letošnjo prireditev, ki bo potekala 27. marca, so predstavili na dopoldanski novinarski konferenci. Sredstva, ki jih bodo zbrali s prostovoljnimi prispevki, bodo namenjena gradnji varne hiše na Gorenjskem.

Prireditev, ki jo pripravljajo v okviru materinskega dne oz. praznika Marijinega oznanjenja, je letos namenjena zbiranju prostovoljnih prispevkov za izgradnjo prvega materinskega doma na Gorenjskem, ki naj bi materam z otroci svoja vrata odprl konec novembra. Na prireditvi bo sodelovalo več glasbenih skupin in folklorna skupina, različne misli pa bodo pripravile mamice z več otroki. Več o pomenu teh prireditev je povedal predsednik društva Matevž Kleč: „Ta prireditev v bistvu poudarja pomen družine. Pomen očeta, mame, pomen otrok v družini in pomen ljubezni tako v mladosti kot tudi v starosti.“

Hiša za materinski dom bo obnovljena na podlagi pobude in soglasja ministrstva za delo, družino in socialne zadeve s prispevkom vseh 18-ih gorenjskih občin. Sicer pa prireditev Kranjčani materam poteka že 18 let, vsakič pa so poleg glasbenih točk pripravili tudi pogovor z različnimi družinami.

Slovenija
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...