Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Radio Plamen (foto: ARO)
Radio Plamen | (foto: ARO)

15 ponovitev Radia Plamen

| 19.01.2010, 13:02

Radio Ognjišče je s komedijo Radio Plamen minuli konec tedna gostovalo kar v petih krajih. Polne dvorane v Biljah, Selcih, Naklem, Ihanu in Viru pri Domžalah so dokaz, da je smeh še kako potreben. Navdušeni gledalci, ki so se po igri zadržali z radijskimi sodelavci, so izrazili željo, da bi se večkrat ustavili v njihovih krajih.

Igro Radio Plamen, ki jo je Marjan Bunič pripravil za sedme radijske počitnice, so sodelavci ponovili že 15 krat. Odmev, je glede na udeležbo, zelo velik. Sodelavci želimo z igro na šaljiv način način predstaviti naše delo in se poslušalkam, poslušalcem in širši javnosti pokazati tudi na nekoliko drugačen način.

Igre v Viru pri Domžalah se je udeležila tudi pisateljica komedij in nekdanja evropska poslanka Ljudmila Novak. Dejala je, da je bila predstava na Viru zelo sproščujoča in "sem se od srca nasmejala." "Ekipa Radia Ognjišče je znova dokazala, da niste navaden radio, pač pa radio z dušo, idejami in dobrimi sodelavci, seveda pod dobrim vodstvom. Čestitam in želim še naprej uspešno delo," je poudarila Novakova. Vesel nad izvedbo je bil tudi zelo priznan režiser ljudskih iger v poletnem gledališču Studenec, Lojze Stražar.

Da je to velika popestritev tako za cerkveno skupnost kot tudi za širšo regijo, pa sta poudarila župnika v Naklem Janez Zupanc in Selcih Damjan Prošt. V Biljah, kjer so pobudo za izvedbo igre prevzele gospodinje, pa je Tatjana Komelj izrazila presenečenje, da se je zbralo tako veliko obiskovalcev. Polna dvorana je bila tudi v Ihanu.

Konec tedna smo tako sodelavci Radia Ognjišče nasmeh na obrazu pričarali najmanj 1500 ljudem.

Radio Plamen
Radio Plamen © ARO

Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Škofje imajo novega tiskovnega predstavnika.

Slovenski škofje so v ponedeljek zasedali na izredni seji. Seznanili so se s potekom organizacije in prijavami gostov medverskega srečanja v Kopru ter z udeležbo na mednarodnih dogodkih v tujini ...

Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook) Kakšna je simbolika narobe obešenega škornja? (photo: Facebook)

Tudi slovenski kmetje na palico obešajo škornje

Ste v teh dneh, ob cestah, predvsem pred kmetijami in na poljih, že opazili na palico ali kol narobe obešen škorenj? Takšni prizori se širijo po našem podeželju, fotografije, ki jih objavljamo v ...

Češnjev zavitek (photo: Olga Oginskaya / Pixabay) Češnjev zavitek (photo: Olga Oginskaya / Pixabay)

Sladko postno kosilo

V postnem času se ob petkih vzdržimo mesa, marsikdo pa ima vse petke brezmesne. Za glavno jed kuhamo brezmesne enolončnice, zelenjavne juhe, špinačo s pire krompirjem in ocvrtim jajčkom, pire ...

Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči (photo: Vesna Sever Borovnik) Ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči (photo: Vesna Sever Borovnik)

Spodnjega glasu na začetku niso znale pravilno peti

Triglasno ubrano petje ter vsebinsko raznolik pesemski repertoar odlikuje ljudske pevke Čebelice iz Mirne Peči. So članice Društva podeželskih žena Mirna Peč. Skupino je ustanovila Milka Obrekar, ...