Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

55-letnica SD Melbourne

29.11.2009, 00:10 Matjaž Merljak

V soboto in nedeljo 21. in 22. nov. je praznovalo najstarejše društvo S.D.Melbourne 55-letnico delovanja. Začetek slavja je bil v soboto ob 10. uri s sv. mašo, ki jo je daroval p. Ciril Božič.

Nato so sledili otvoritveni nagovori, zabava in veselje sta vsebovala slovensko glasbo, petje zbora Planika, folklorni plesi skupine Iskra kakor tudi plesnih skupin Madžarske, Irske in avstralskih domačinov Aboriginov. Športniki-balinarji so se pomerili za dnevni pokal. V dvorani je bila na ogledu razstava hrane, društvena zgodovina, likovna in ročna dela. Tudi za otroke je bil na voljo cirkuški klovn in še marsikaj.

Za zaključek dneva je bila vrtna veselica na prostem, pod zvezdami ob zvokih domačega ansambla, ki ga sestavljajo sama dekleta- Rdeči Cvet.

Nedeljsko slavje se je nadaljevalo z razstavo, ki je bila v dvorani, kosilom in popoldansko zabavo na prostem z zaključkom ob 5. uri. Na tem hribčku sredi avstralskega evkalipta ni lepšega kraja kot ta dom od doma. Marsikateri od vas dragi poslušalci, ste že obiskali te naše kraje in slovenska društva, torej imate sliko domačnosti, veselja tudi vriskanja.

Slovenski rojaki smo še vedno veseli, čeprav letom, ki so se nam nehote nabrala, pa kaj leta, malo bolj počasi pa tem bolj sigurno. Čestitke SD Melbourne za 55 let nenehnega delovanja med evkalipti, kenguruji in slovenskimi koreninami prve ,druge, tretje in celo četrte generacije.

Zadnjo soboto 28 .nov. ob 5. uri popoldne v dvorani pod cerkvijo 'Igralska skupina verskega središča' prireja veseloigro v dveh dejanjih-Poročni list- avtorja Efraima Kišona. Že kar nekaj mesecev pridno vadijo, tako da tudi na tem področju kulture še močno vztrajamo.

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...