Marjan Bunič
Andrej Novljan
Petra Stopar

55-letnica SD Melbourne

29.11.2009, 00:10 Matjaž Merljak

V soboto in nedeljo 21. in 22. nov. je praznovalo najstarejše društvo S.D.Melbourne 55-letnico delovanja. Začetek slavja je bil v soboto ob 10. uri s sv. mašo, ki jo je daroval p. Ciril Božič.

Nato so sledili otvoritveni nagovori, zabava in veselje sta vsebovala slovensko glasbo, petje zbora Planika, folklorni plesi skupine Iskra kakor tudi plesnih skupin Madžarske, Irske in avstralskih domačinov Aboriginov. Športniki-balinarji so se pomerili za dnevni pokal. V dvorani je bila na ogledu razstava hrane, društvena zgodovina, likovna in ročna dela. Tudi za otroke je bil na voljo cirkuški klovn in še marsikaj.

Za zaključek dneva je bila vrtna veselica na prostem, pod zvezdami ob zvokih domačega ansambla, ki ga sestavljajo sama dekleta- Rdeči Cvet.

Nedeljsko slavje se je nadaljevalo z razstavo, ki je bila v dvorani, kosilom in popoldansko zabavo na prostem z zaključkom ob 5. uri. Na tem hribčku sredi avstralskega evkalipta ni lepšega kraja kot ta dom od doma. Marsikateri od vas dragi poslušalci, ste že obiskali te naše kraje in slovenska društva, torej imate sliko domačnosti, veselja tudi vriskanja.

Slovenski rojaki smo še vedno veseli, čeprav letom, ki so se nam nehote nabrala, pa kaj leta, malo bolj počasi pa tem bolj sigurno. Čestitke SD Melbourne za 55 let nenehnega delovanja med evkalipti, kenguruji in slovenskimi koreninami prve ,druge, tretje in celo četrte generacije.

Zadnjo soboto 28 .nov. ob 5. uri popoldne v dvorani pod cerkvijo 'Igralska skupina verskega središča' prireja veseloigro v dveh dejanjih-Poročni list- avtorja Efraima Kišona. Že kar nekaj mesecev pridno vadijo, tako da tudi na tem področju kulture še močno vztrajamo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...