Marjan Bunič
Andrej Novljan
Petra Stopar

Praznovanje jubilantov in romanje v Ta Pinu

28.11.2009, 23:52 Matjaž Merljak

Meta Lenarčič iz Melbourna je sporočila, kako je bilo na praznovanju zakonskih jubilantov v nedeljo, 15. novembra. Slišali boste, da je dobra volja še prisotna pri rojakih in to jih drži pokonci in druži. Rojaki so bo prvi obletnici kapelice poromali v Ta Pinu.

Nedelja, 8. november, ko je bila zahvalna nedelja, se je pater Ciril še posebno zahvalil vsem sodelavcem in dobrotnikom slovenskega misijona v Kew.

Skupno praznovanje Zakonskih jubilejev je bilo preteklo nedeljo 15. novembra pri deseti sv.maši. Že nekaj letna navada je tudi letos pritegnila 10 zakonskih parov, ki so praznovali od 10, pa vse do 60 let skupnega življenja. Pred napovedanim prihodom v cerkev, saj veste kako to poteka, čakali so drug na drugega in se nikakor niso mogli zbrati vsi na enkrat, so končno v spremstvu p. Cirila, mladih ministrantov in lepem petju prihajali v parih od najstarejših do najmlajših pred oltar in se posedli za njih rezervirane klopi. Po kratki pridigi so bili poklicani pred oltar, si podali roke, - p. Ciril je najprvo vprašal ženske, ki so vse v en glas na ves glas odgovarjale, da hočejo biti zveste, nato je prišla vrsta na moške, p. Ciril vpraša, če hočejo biti zvesti in dobri do svojih žena, kot do sedaj, odgovor naj bi bil- hočemo, pa se nekdo od zadaj oglasi - moramo! Vsa cerkev je v smehu in ploskanju nagradila bogega trpina, potem vidite, da je pri vseh teh letih skupnega življenja še kar nekaj dobre volje. Gospa Anica in Aleks Kodila sta dobila posebno čestitko za diamantno -60 letnico poroke od angleške Kraljice Elizabethe II. Ja bilo je res slovesno in še posebno veselo. Gospa Stana-roj. Špilar in Pepi Hervatin sta praznovala zlato poroko, 50 let zakonskega življenja.Vse to slavje se je kasneje prelilo spodaj v dvorano na slavnostno kosilo in obujanje zlatih časov.

14. nov. so se romarji izpred cerkve v Kewju odpeljali kar z dvemi avtobusi na prvo obletnico blagoslovitve kapelice Sv. družine z mozaikom Marije Pomagaj na hribček v Ta Pinu, ki je dobro uro oddaljen od mesta. Ob 10 uri je bila najprvo sv.maša, nato je sledila procesija in med molitvijo rožnega venca prispela do kapelice, kjer so imeli litanije Matere Božje in blagoslov. Nabralo se je lepo število romarjev in tudi vreme je bilo temu primerno toplo. Na kosilo, ki je bilo kar iz romarske torbe so se odpeljali v podeželsko mestece Kyneton. Kdor je prinesel steklenico s seboj, si je lahko natočil še mineralno vodo, ki je do sedaj še brezplačna.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...