Marjan Bunič
Andrej Novljan
Petra Stopar

Žegnaje v Sydneyju

10.11.2009, 13:37 Matjaž Merljak

To nedeljo je bil p. Darko v Wollongongu-Figtreeju, kjer imajo Slovenci cerkev vseh svetih in zato so imeli poleg redne svete maše še žegnanje. Dvakrat mesečno in za vse velike praznike imajo božjo službo ter seveda ob pogrebih rojakov. Ta nedelja je bila sicer v Sydneyju, v Merrylandsu pri svetem Rafaelu, zahvalna, nato pa je bilo še martinovanje.

Na vse svete so se zbrali na pokopališču, kjer so blagoslovili grobove. Na Slomškovo nedeljo so imeli prvo sveto obhajilo. Letos so bili trije fantje, pa še eden v velikonočnem času. V oktobru so imeli praznovanje zakonskih jubilejev in žegnanjsko kosilo. Martinovanje je bilo na slovenskem društvu 10 kilometrov iz Sydneyja. Igral je ansambel Veseli svatje, trije najboljši pridelovalci vina so dobili nagrado. Po maši je bil še sestanek pastoralnega sveta. Načrtovali so program za advent in božič in za jubilejno leto - 40-letnico odkar gradijo skupni dom v Bogu v našem Merrylandsu.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay) Jeruzalem, Sveta dežela, Izrael (photo: Pixabay)

Gaiser: Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče

Razmere na Bližnjem vzhodu so zaskrbljujoče, saj je dinamika dogodkov težko predvidljiva, je nove napetosti med Izraelom in Palestino za Radio Ognjišče komentiral geopolitični analitik dr. Laris ...