Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

Uspel radijski most z Avstralijo

20.12.2009, 07:13 Matjaž Merljak

V soboto, 19. decembra 2009, smo bili še na poseben način povezani z rojaki. Ob 22h se je začela skupna oddaja Radia Ognjišče in Radia SBS z naslovom Radijski most. V Avstraliji so jo poslušali že v jutru četrte adventne nedelje. Poslušalci ste lahko slišali pozdrave iz Avstralije in izrekali pozdrave v Avstralijo.

Tania Smrdel, radio SBS
Tania Smrdel, radio SBS © Matjaž Merljak
Oddajo sva vodila Tania Smrdel in Matjaž Merljak, za tehnično povezavo je na naši strani skrbel tehnik Marko Zupan. Tako v Ljubljani kot v Sydneyju, kjer je oddaja potekala, smo sprejeli po 19 klicev za vse konce Slovenije oz. Avstralije: Ilirsko Bistrico, Semič, Kranj, Komendo, Hrvatine, Adlešiče, Ljubljano, Melbourne, Sydney, Wolongong ... Pozdravljali ste strice in tete, mame in očete, brate in sestre ter sošolke in prijatelje ... Hvala za sodelovanje in potrpljenje ter tudi na to, da ste upoštevali naša navodila ter se na klice dobro pripravili.

Radijski most, tehnik Marko Zupan
Radijski most, tehnik Marko Zupan © Matjaž Merljak

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...