Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Tanja DominkoTanja Dominko

Uspel radijski most z Avstralijo

Slovenci po svetu | 20.12.2009, 07:13 Matjaž Merljak

V soboto, 19. decembra 2009, smo bili še na poseben način povezani z rojaki. Ob 22h se je začela skupna oddaja Radia Ognjišče in Radia SBS z naslovom Radijski most. V Avstraliji so jo poslušali že v jutru četrte adventne nedelje. Poslušalci ste lahko slišali pozdrave iz Avstralije in izrekali pozdrave v Avstralijo.

Tania Smrdel, radio SBS
Tania Smrdel, radio SBS © Matjaž Merljak
Oddajo sva vodila Tania Smrdel in Matjaž Merljak, za tehnično povezavo je na naši strani skrbel tehnik Marko Zupan. Tako v Ljubljani kot v Sydneyju, kjer je oddaja potekala, smo sprejeli po 19 klicev za vse konce Slovenije oz. Avstralije: Ilirsko Bistrico, Semič, Kranj, Komendo, Hrvatine, Adlešiče, Ljubljano, Melbourne, Sydney, Wolongong ... Pozdravljali ste strice in tete, mame in očete, brate in sestre ter sošolke in prijatelje ... Hvala za sodelovanje in potrpljenje ter tudi na to, da ste upoštevali naša navodila ter se na klice dobro pripravili.

Radijski most, tehnik Marko Zupan
Radijski most, tehnik Marko Zupan © Matjaž Merljak

Slovenci po svetu, Oddaje
Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica Vatican News) Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica Vatican News)

Prvi odziv papeža Frančiška na primer Rupnik

Papež Frančišek je v prvem odzivu na primer patra Marka Ivana Rupnika dejal, da ga je zadeva presenetila in prizadela. V intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP je še zagotovil, da ni imel ...

Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...