Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Rok MihevcRok Mihevc

Uspel radijski most z Avstralijo

Slovenci po svetu | 20.12.2009, 07:13 Matjaž Merljak

V soboto, 19. decembra 2009, smo bili še na poseben način povezani z rojaki. Ob 22h se je začela skupna oddaja Radia Ognjišče in Radia SBS z naslovom Radijski most. V Avstraliji so jo poslušali že v jutru četrte adventne nedelje. Poslušalci ste lahko slišali pozdrave iz Avstralije in izrekali pozdrave v Avstralijo.

Tania Smrdel, radio SBS
Tania Smrdel, radio SBS © Matjaž Merljak
Oddajo sva vodila Tania Smrdel in Matjaž Merljak, za tehnično povezavo je na naši strani skrbel tehnik Marko Zupan. Tako v Ljubljani kot v Sydneyju, kjer je oddaja potekala, smo sprejeli po 19 klicev za vse konce Slovenije oz. Avstralije: Ilirsko Bistrico, Semič, Kranj, Komendo, Hrvatine, Adlešiče, Ljubljano, Melbourne, Sydney, Wolongong ... Pozdravljali ste strice in tete, mame in očete, brate in sestre ter sošolke in prijatelje ... Hvala za sodelovanje in potrpljenje ter tudi na to, da ste upoštevali naša navodila ter se na klice dobro pripravili.

Radijski most, tehnik Marko Zupan
Radijski most, tehnik Marko Zupan © Matjaž Merljak

Slovenci po svetu, Oddaje
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...