Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik
Sonce, dobra volja in veselje (foto: Zedinjena Slovenija)
Sonce, dobra volja in veselje

Izlet osnovnošolskih tečajev

07.12.2009, 11:29 Matjaž Merljak

V Argentino prihaja poletje in zaželene počitnice. Zato prav te dni šolski tečaji zaključujejo svoje letno delovanje. V soboto, 7. novembra 2009, so se otroci iz vseh tečajev zbrali na skupnem izletu.

Z avtobusi so se odpeljali v Glew na pristavo očetov lazaristov, kamor zahajajo že nekaj let. V nahrbtnikih so nosili najrazličnejše dobrote, v srcih pa veliko upanja, da se bo vreme izboljšalo. In se jih je dobri Bog usmilil in uslišal molitve. Zato so se Bogu najprej zahvalil z jutranjo molitvijo. Nato je Alenka Prijatelj Schiffrer v imenu šolskega referata Zedinjene Slovenije z učiteljicami podala potrebne napotke. Še preden so se otroci razpršili po igrišču, so naredili skupinsko fotografijo. Prišli so 204 otroci v spremstvu trideset učiteljic in dvajset staršev. Slednji so poskrbeli za dobro kosilo. Ničesar ni manjkalo: povsod je dišalo meso na žaru in lačni želodčki so bili kmalu nasičeni.

Sledile so igre med dvema ognjema, nogomet, risanje, sem pa tja pa je bilo opaziti skupine otrok z učiteljicami, ki so se veseli sprehajali po travniku ali igrali v krogu. Čudovit dan je prehitro mineval. Kar naenkrat je ura bila pet in že so se morali posloviti. Utrujeni in z zagorelimi obrazi so se srečni vrnili domov, Bogu hvaležni za tako lepo doživetje.

Igra in zabava
Igra in zabava © Zedinjena Slovenija

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...