Marjan Bunič
Marko Zupan
Andrej Šinko
Sonce, dobra volja in veselje (foto: Zedinjena Slovenija)
Sonce, dobra volja in veselje

Izlet osnovnošolskih tečajev

07.12.2009, 11:29 Matjaž Merljak

V Argentino prihaja poletje in zaželene počitnice. Zato prav te dni šolski tečaji zaključujejo svoje letno delovanje. V soboto, 7. novembra 2009, so se otroci iz vseh tečajev zbrali na skupnem izletu.

Z avtobusi so se odpeljali v Glew na pristavo očetov lazaristov, kamor zahajajo že nekaj let. V nahrbtnikih so nosili najrazličnejše dobrote, v srcih pa veliko upanja, da se bo vreme izboljšalo. In se jih je dobri Bog usmilil in uslišal molitve. Zato so se Bogu najprej zahvalil z jutranjo molitvijo. Nato je Alenka Prijatelj Schiffrer v imenu šolskega referata Zedinjene Slovenije z učiteljicami podala potrebne napotke. Še preden so se otroci razpršili po igrišču, so naredili skupinsko fotografijo. Prišli so 204 otroci v spremstvu trideset učiteljic in dvajset staršev. Slednji so poskrbeli za dobro kosilo. Ničesar ni manjkalo: povsod je dišalo meso na žaru in lačni želodčki so bili kmalu nasičeni.

Sledile so igre med dvema ognjema, nogomet, risanje, sem pa tja pa je bilo opaziti skupine otrok z učiteljicami, ki so se veseli sprehajali po travniku ali igrali v krogu. Čudovit dan je prehitro mineval. Kar naenkrat je ura bila pet in že so se morali posloviti. Utrujeni in z zagorelimi obrazi so se srečni vrnili domov, Bogu hvaležni za tako lepo doživetje.

Igra in zabava
Igra in zabava © Zedinjena Slovenija

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Martin Golob (photo: Rok Mihevc) Martin Golob (photo: Rok Mihevc)

Martin Golob: Vam povem, velika noč BO!

»Glavno se bo zgodilo! Jezus bo vstal in nam vsem pokazal, kako ljubezen odpira grobove smrti. Odrešeni smo tudi znotraj svojih domov. Bo, boste videli.« Tako nas je v rubriki »Ostanimo povezano ...

Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen) Prazen trg sv. Petra v Vatikanu (photo: Printscreen)

Vatikan in koronavirus: Kako bo za veliko noč?

Pandemija koronavirusa močno kroji versko življenje po vsem svetu. O tem smo se v oddaji Iz življenja vesoljne Cerkve pogovarjali z duhovnikom Sebastijanom Valentanom, ki je na doktorskem študiju ...

Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček) Dr. Karel Gržan v družbi Mateje F. Novljan (photo: Izidor Šček)

Dr. Karel Gržan: Obvarujmo se pred pandemijo strahu!

»Ne bojte se!« je ena izmed najpogosteje izraženih misli v Svetem pismu. Z duhovnikom dr. Karlom Gržanom smo ob evangelijskem odlomku Jezus pomiri vihar (Mr 4,35-41) razmišljali, kako v časih ...