Marjan Bunič
Andrej Novljan
Tone Gorjup
Sonce, dobra volja in veselje (foto: Zedinjena Slovenija)
Sonce, dobra volja in veselje

Izlet osnovnošolskih tečajev

07.12.2009, 11:29 Matjaž Merljak

V Argentino prihaja poletje in zaželene počitnice. Zato prav te dni šolski tečaji zaključujejo svoje letno delovanje. V soboto, 7. novembra 2009, so se otroci iz vseh tečajev zbrali na skupnem izletu.

Z avtobusi so se odpeljali v Glew na pristavo očetov lazaristov, kamor zahajajo že nekaj let. V nahrbtnikih so nosili najrazličnejše dobrote, v srcih pa veliko upanja, da se bo vreme izboljšalo. In se jih je dobri Bog usmilil in uslišal molitve. Zato so se Bogu najprej zahvalil z jutranjo molitvijo. Nato je Alenka Prijatelj Schiffrer v imenu šolskega referata Zedinjene Slovenije z učiteljicami podala potrebne napotke. Še preden so se otroci razpršili po igrišču, so naredili skupinsko fotografijo. Prišli so 204 otroci v spremstvu trideset učiteljic in dvajset staršev. Slednji so poskrbeli za dobro kosilo. Ničesar ni manjkalo: povsod je dišalo meso na žaru in lačni želodčki so bili kmalu nasičeni.

Sledile so igre med dvema ognjema, nogomet, risanje, sem pa tja pa je bilo opaziti skupine otrok z učiteljicami, ki so se veseli sprehajali po travniku ali igrali v krogu. Čudovit dan je prehitro mineval. Kar naenkrat je ura bila pet in že so se morali posloviti. Utrujeni in z zagorelimi obrazi so se srečni vrnili domov, Bogu hvaležni za tako lepo doživetje.

Igra in zabava
Igra in zabava © Zedinjena Slovenija

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.