Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik
Papež Frančišek pozdravlja množico (foto: Vatican media/posnetek zaslona)
Papež Frančišek pozdravlja množico | (foto: Vatican media/posnetek zaslona)

Papež: Ko sem imel 17 let ...

Svet | 06.02.2025, 10:06 Marta Jerebič

V mesecu februarju po papeževem namenu molimo, da bi cerkvena skupnost sprejela želje in dvome mladih, ki se čutijo poklicani, da bi živeli Jezusovo poslanstvo tako v duhovniškem kot redovniškem življenju. O tem papež govori v videu, v katerem so prikazane tudi slike iz njegove mladosti.

"Ko sem imel 17 let, sem bil dijak in sem delal. Imel sem svoje načrte. Prav nič nisem mislil na to, da bi postal duhovnik. Toda nekega dne sem vstopil v župnijo… In tam je bil Bog, ki me je čakal!

Bog tudi danes kliče mlade. V nekaterih primerih z načinom, ki si ga niti ne predstavljamo. Včasih mu ne prisluhnemo, ker smo preveč zaposleni s svojimi stvarmi, s svojimi načrti, celo s svojimi cerkvenimi stvarmi.

Sveti Duh pa nam govori tudi preko sanj. Govori nam tudi preko nemira, ki ga mladi čutijo v svojem srcu. Če jih spremljamo na njihovi poti, bomo videli, kako Bog z njimi dela nove stvari. Tako bomo lahko sprejeli njegov klic na načine, ki so bolj v pomoč Cerkvi in današnjemu svetu.

Zaupajmo v mlade! Predvsem pa, zaupajmo Bogu: ker On kliče vsakega!"

Svet, Papež in Sveti sedež
Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor) Jubilanti z nadškofom Cviklom (photo: Nadškofija Maribor)

Somaševanje jubilantov z nadškofom Cviklom

Na praznik apostola Tomaža je v mariborski stolnici potekalo slovesno somaševanje duhovnikov jubilantov. Somaševanje je vodil nadškof Alojzij Cvikl, ki se je z jubilanti zahvalil Bogu za dar ...

Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv) Tereza navdušuje s svojimi recepti (photo: Osebni arhiv)

Kulinarična mornarka

Tereza Poljanič je bila med prvimi, ki je pri nas vodila televizijske kulnarične oddaje, s katerimi je v našem prostoru začela širiti zavest o zdravi prehrani, kaj to sploh je in kako pripravljati ...