Radio Ognjišče
Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Hana Kotar iz čokoladnice Mama Paula  (foto: Osebni arhiv)
Hana Kotar iz čokoladnice Mama Paula | (foto: Osebni arhiv)

Kot v Božičkovi delavnici

Slovenija Nataša Ličen

Čokolada je prijetna razvada. Skoraj ga ni, ki bi je ne okušal rad. Tudi med Miklavževimi darili, in nekaj tednov pozneje med Božičkovimi pozornostmi, se običajno najde, vsaj kakšen v lep papir zavit košček. Najlepši otroški spomini - tudi za Hano Kotar, so ravno na Miklavža.

Hano smo obiskali v njeni delavnici čokolade v Britofu pri Kranju. Kot srednješolka je začela s svojo poslovno zgodbo, bolj kot ne po srečnem naključju, je pripovedovala v pogovoru. Čokoladne proizvode je poimenovala po svoji stari mami Pauli, s katero sta bili zelo povezani - pravi zaveznici, doda Hana.

Slastne čokoladne dobrote Mame Paule
Slastne čokoladne dobrote Mame Paule © Osebni arhiv Hane Kotar

Hana: »Bili sva zelo povezani. Ravno pri njej sem se naučila peči potico, štrudelj in veliko drugih dobrot. Verjetno imam prav zaradi nje veselje do ustvarjanja v kuhinji. Ime Mama Paula nam je bilo všeč, ker za njim stoji tradicija, domačnost in pa nekaj novega, zanimivega, drugačnega. V podobo logotipa smo ujeli njen obraz in s tem dodali piko na i celostni podobi.«

Hanina zgodba je posebna tudi zaradi njenega pristopa do dela, želi izdelovati – in to ji tudi uspeva, visoko kakovostno čokolado. Vse izdelke lahko personalizirajo, vsakemu lahko dodajo osebno noto in pridih.

Slovenija, Novice
Otroci radi poslušajo zgodbe adventnega koledarja (photo: Družina Hren) Otroci radi poslušajo zgodbe adventnega koledarja (photo: Družina Hren)

Adventni koledar za otroke: Še nove figurice!

Multimedijski adventni koledar za otroke nam je tudi v tem tednu ponudil nove zanimive in napete zgodbe in tako bo še vse dni do božiča. Obljuba dela dolg in tako smo za vse otroške roke, ki ...

Alenka Rebula: 'Toplino je treba nujno negovati pozimi, da nam je tudi mraz blagodejen. Mraz te stisne in porine v zavetje notranje topline, v korenine, ker tam se poraja življenje za pomlad.' (photo: Cristian Escobar / Unsplash) Alenka Rebula: 'Toplino je treba nujno negovati pozimi, da nam je tudi mraz blagodejen. Mraz te stisne in porine v zavetje notranje topline, v korenine, ker tam se poraja življenje za pomlad.' (photo: Cristian Escobar / Unsplash)

Alenka Rebula: Smo varuhi svojega miru

V sklopu rednih pogovorov z Alenko Rebulo smo v adventu govorili o pomenu priprav na praznično obdobje. Mnogo je lepega, polno zabav in vrvenja, koliko pa je resničnih prepoznav naših globljih ...

Gostja Urška Česnik in voditelj oddaje Blaž Lesnik (photo: Andrej Šinko) Gostja Urška Česnik in voditelj oddaje Blaž Lesnik (photo: Andrej Šinko)

»Učenje iz napak je najhitrejša pot do uspeha«

Delavnica, ki v Socialni akademiji že ima svoje mesto, je tokrat dobila svojo polurno različico v radijski oddaji Svetovalnica. Gre za delavnico, kjer se govori o napakah, učenju in osebni rasti. ...

Avdio player - naslovnica