Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Zbrani salezijanci na Salezijanskih dnevih (foto: donbosko.si)
Zbrani salezijanci na Salezijanskih dnevih | (foto: donbosko.si)

Salezijanci preverili tudi svoje zdravje

Cerkev na Slovenskem | 23.10.2024, 14:11 Rok Mihevc

V Veržeju so se nedavno zbrali sobratje salezijanci na Salezijanskih dnevih. Ti so namenjeni skupnemu druženju, molitvi, poglobitvi izbrane tematike in pogovorih o aktualnih temah salezijanske inšpektorije.

Letos je bila glavna tema po pisanju na spletni strani psihofizično zdravje. 40 salezijancev je prisluhnilo psihoterapevtu dr. Urošu Perku, ki je izzval številne odzive in konkretna vprašanja o odnosih, počutju, sobivanju in oblikah zasvojenosti.

psihoterapevt dr. Uroš Perko
psihoterapevt dr. Uroš Perko © donbosko.si

V pogovornih skupinah so nato spregovorili o poklicni pastorali, animaciji salezijanske družine, družbenem obveščanju in dejavnosti založbe Salve. O načrtih za prihodnost je spregovoril inšpektor.

© donbosko.si

© donbosko.si

Tretji sklop je minil z delavnicami o zdravi prehrani, skrbi za krvni tlak ter preverjanju fizičnih sposobnosti, ki so jih pripravili sodelavci Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ljutomer. »Salezijanci so se ob strokovnemu pristopu in obravnavi tudi prav prijetno zabavali in odkrivali pomanjkljivosti v skrbi za lastno zdravje,« so zapisali na spletni strani donbosko.si.

© donbosko.si

Cerkev na Slovenskem
Duhovnik Sandi Koren (photo: splet) Duhovnik Sandi Koren (photo: splet)

V večnost je odšel duhovnik Sandi Koren

V večnost je danes ponoči odšel duhovnik Sandi Koren, je sporočil župnik v Mozirju Vinko Čonč. Dolgo so ga spremljale različne bolezni, astma, diabetes, leta 2018 so mu odkrili tumor v želodcu, ki ...

Obžalovanje, žalost, fotografija je simbolična (photo: Sasin Tipchai / Pixabay) Obžalovanje, žalost, fotografija je simbolična (photo: Sasin Tipchai / Pixabay)

Takrat se je zame začel pekel ...

Milena je po burnem otroštvu, v katerem je bila neposredna priča bratove zasvojenosti in obupnih težav, ki jih je povzročal staršem, tudi sama v mladostniških letih zapadla v alkohol in droge. Ko ...

Klemen Balažič, delegat poklicne pastorale pri salezijancih  (photo: NL) Klemen Balažič, delegat poklicne pastorale pri salezijancih  (photo: NL)

Nočem biti ponaredek

Na Rakovniku se skozi vse leto odvijajo duhovni večeri. Vsak prvi torek v mesecu ga pripravijo v treh delih, najprej je kateheza, potem molitev in adoracija ter priložnost za spoved in druženje. ...

Jedilno olje (photo: pexels) Jedilno olje (photo: pexels)

Olje blizu okna

V današnji družbi zanimanje za pravilno prehrano raste. Pri vrhunskih športnikih je ključ do uspeha ravno uravnotežena prehrana, je poudaril redni profesor na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, ...