Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Helena KrižnikHelena Križnik
Predsednik vlade Robert Golob pred novinarji, obdan s svojimi poslanci (foto: Daniel Novakovic/STA)
Predsednik vlade Robert Golob pred novinarji, obdan s svojimi poslanci | (foto: Daniel Novakovic/STA)

Katerim besedam premierja še verjeti?

Slovenija | 16.10.2024, 14:23 Rok Mihevc Slovenska tiskovna agencija

Premier Robert Golob se je po kazenski ovadbi odzval na dogajanje, ko je pred novinarje stopil obdan s svojimi poslanci, ki pa so se na vsako novinarsko vprašanje cinično nasmihali.

Politični boj »užaljene političarke«

Golobova izjava je bila kratka: »Mineva tri leta od "zaplinjanja Ljubljane", edini politik, ki je bil v tem času ovaden, ker naj bi se vmešaval v policijo, pa sem jaz. Ne gre za vmešavanje v delo policije, ampak za politični boj 'užaljene političarke', ki se ga gre Tatjana Bobnar vse od njenega odstopa pred dvema letoma.« Ob tem je zatrdil, da verjame v pravno državo in bo odgovoril na očitke in jih zavrnil po pravni poti.

SD in Levica v odzivu previdni

Koalicijski partnerji poudarjajo, da morajo zdaj pristojni organi opraviti svoje delo. V Levici ob tem pričakujejo pojasnila predsednika vlade tudi širši koaliciji, v SD pa menijo, da ovadba odpira pomembna vprašanja, zato se bodo o zadevi pogovorili v stranki. Poudarili so, da zagovarjajo načela pravne države, vladavine prava in transparentnosti, zato kot ključno ocenjujejo, da neodvisni preiskovalni organi opravijo svoje delo strokovno in avtonomno.

NSi: Država si zasluži verodostojnega predsednika vlade

Medtem v opozicijski NSi ocenjujejo, da se premier zapleta vsakič, ko stopi pred kamere. »Kako naj zdaj verjamemo in katerim besedam naj verjamemo? Vsi ostali govorimo isto. Prvič, da je treba obtožbe zaradi ljudi demantirati in jim pojasniti, kaj je res. Govorimo o najvišji politični funkciji v državi. Da se nima nihče pravice izmikati, ne organom pregona, ne ljudstvu, ki so zasluži resnico. In da si ta država zasluži predsednika vlade, ki bo verodostojen,« je dejala poslanka Vida Čadonič Špelič.


V SDS se na kazensko ovadbo predsednika vlade še niso odzvali.

Slovenija
Predsednik vlade Robert Golob (photo: STA) Predsednik vlade Robert Golob (photo: STA)

TVS: Policija ovadila premierja Goloba

Policija, ki je preverjala trditve nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar o vmešavanju premierja Roberta Goloba v delo policije, je slednjega kazensko ovadila, poroča TVS. Specializirano ...

Dr. Katarina Habe pravi, da si življenja brez razumevanja, kaj se dogaja v drugem človeku, ne predstavlja. (photo: Osebni arhiv) Dr. Katarina Habe pravi, da si življenja brez razumevanja, kaj se dogaja v drugem človeku, ne predstavlja. (photo: Osebni arhiv)

Dr. Katarina Habe: Ko dajem, celim.

Vsakodnevno ustvarjanje dobrega za ta svet je velika moč, ki jo imamo. Če ves čas razmišljamo, kaj bo jutri, smo res lahko v stresu. Zanimalo nas je, kako lahko postanemo najboljša različica sebe ...

dr. Ludvik Toplak (photo: Tanja Dominko) dr. Ludvik Toplak (photo: Tanja Dominko)

Naš gost: dr. Ludvik Toplak

Dr. Ludvik Toplak, pravnik in rektor, nekdanji veleposlanik, je v svoji bogati karieri pustil pečat na številnih področjih, vključno z diplomacijo in politiko. Njegovo življenje se je začelo v ...