Jure SešekJure Sešek
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Poslanka Eva Irgl (foto: STA)
Poslanka Eva Irgl | (foto: STA)

Verjame v pot politične širine v dobro Slovenije

Slovenija | 14.10.2024, 15:31 Petra Stopar

Po nedavnem izstopu Anžeta Logarja iz SDS se je za odhod iz te stranke po 20 letih odločila tudi dolgoletna članica Eva Irgl. Na družbenem omrežju Facebook je zapisala, da odločitev ni bila lahka, bila pa je nujna. Ali jima bo sledil še tretji poslanec SDS, Dejan Kaloh? Dejal je, da bo odločitev o tem sprejel po jutrišnjem sestanku z Logarjem.

Odločitev dozorela naravno

»Vsak nov začetek pride s konca nekega drugega začetka,« je Eva Irgl, sicer tako kot Logar soustanoviteljica društva Platforma sodelovanja, zapisala ob objavi, s katero je naznanila svojo odločitev. Pravi, da je hvaležna za vse izkušnje, ki so jih skupaj delili, in za vse tiste srčne ljudi, s katerimi se je na svoji dosedanji politični poti srečevala. Prizna, da ji je ob tem tudi težko in dodaja, da je odločitev o izstopu iz SDS dozorela naravno.

Verjame v pot politične širine v dobro Slovenije

Po njenih besedah namreč ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero družbo kot celoto že dolgo vleče navzdol in hromi naše potenciale. Politična širina, raznolikost pogledov, pripravljenost na skupno iskanje najboljših rešitev pa nas po mnenju Irglove lahko peljejo navzgor. Zapisala je še, da »prihaja čas, ki bo presegel politiko konflikta dveh polov in v prostor vnesel prepotrebno povezanost, ravnovesje in prijetnejše vzdušje. V pot, ki vzpodbuja politično širino v dobro Slovenije, pa globoko verjamem,« je sklenila zapis.

 

Izstop Eve Irgl iz SDS prihaja po tem, ko je prejšnji teden iz stranke po 25 letih izstopil poslanec Anže Logar. V Državnem zboru bo deloval kot nepovezan poslanec, do konca leta pa bo ustanovil stranko.

Kaj pa Dejan Kaloh?

Že dlje časa se v javnosti ugiba tudi o prihodnosti sodelovanja poslanca Dejana Kaloha v SDS. Danes je za STA dejal, da se bo jutri srečal z Logarjem. SDS je nedavno odprla kandidacijske postopke za evidentiranje poslancev za naslednje volitve v Državni zbor, Kaloha pa do tega trenutka še ni evidentiranimi.

Slovenija
Oratorij Slovenija (photo: Oratorij Slovenija) Oratorij Slovenija (photo: Oratorij Slovenija)

In tema Oratorija 2025 je ...

Razglasitev teme Oratorija prihodnjega leta je za marsikaterega animatorja in udeleženca težko pričakovani dogodek. Zdaj je znana tudi tema leta 2025.

Prekmurski duhovnik in graditelj slovenstva Jožef Klekl (photo: splet) Prekmurski duhovnik in graditelj slovenstva Jožef Klekl (photo: splet)

Prenos posmrtnih ostankov Jožefa Klekla v Črenšovce

Tako kot so imeli v Benečiji - in v času fašizma po vsej Primorski - Čedermace, ki so poleg duhovniškega dela branili slovenstvo, ima tudi Prekmurje duhovnike, ki so podobno vlogo odigrali na ...

dr. Ludvik Toplak (photo: Tanja Dominko) dr. Ludvik Toplak (photo: Tanja Dominko)

Naš gost: dr. Ludvik Toplak

Dr. Ludvik Toplak, nekdanji profesor, pravnik in vloga rektorja, je v svoji bogati karieri pustil pečat na številnih področjih, vključno z diplomacijo in politiko. Njegovo življenje se je začelo v ...