Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Janez Cigler Kralj, Borut Sajovic in Zvone Černač (foto: Rok Mihevc)
Janez Cigler Kralj, Borut Sajovic in Zvone Černač | (foto: Rok Mihevc)

Černač, Sajovic in Cigler Kralj precej različno o uspešnosti države

Pogovor o | 19.09.2024, 13:09 Rok Mihevc

V tokratni oddaji »Pogovor o« smo gostili vodjo poslanske skupine Svoboda in kandidata za novega obrambnega ministra Boruta Sajovica, vodjo poslanske skupine NSi Janeza Ciglerja Kralja in namestnika vodje poslanske skupine SDS Zvoneta Černača.

Teme Pogovora o

Osrednja tema je bilo iskanje komisarskega kandidata iz Slovenije in z njo povezano laganje, kot mu to očitajo v opoziciji, predsednika vlade Roberta Goloba. Prav tako so gostje komentirali menjave v vladi, očitke na račun ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh zaradi, po mnenju NSi in SDS, ne transparentnega nakupa 13 tisoč računalnikov in vse slabše razmere v zdravstvu.

Poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic
Poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic © Rok Mihevc

Černač: Patološki lažnivec

Predsednik vlade Robert Golob je po zavrnitvi Tomaža Vesela za komisarsko kandidatko predstavil Marto Kos, pri čemer pa je izpostavil zgodovinski pomen njenega imenovanja. Vodja poslanske skupine Svoboda Sajovic je zavrnil navedbe o tem, da bi vlada lagala glede vsebine pisma predsednice Evropske komisije. Cigler Kralj iz Nove Slovenije in Černač iz Slovenske demokratske stranke pa sta izpostavila številne pomisleke glede kandidatke in zatrdila, da je predsednik vlade lagal. Černač ga je celo označil za »patološkega lažnivca«.

Poslanec SDS Zvonko Černač
Poslanec SDS Zvonko Černač © Rok Mihevc

O zdravstveni reformi

V nadaljevanju pogovora so izpostavili odprta vprašanja glede zdravstvene reforme. Koalicija trdi, da se ta že izvaja, SDS in NSi pa se sprašujeta na kakšen način, saj so čakalne vrste vsak dan daljše, bolnišnice v rdečih številkah, tudi kadra je vse manj. Sajovic je kljub temu zatrdil, da trenutne reforme dajejo pozitivne rezultate. Cigler Kralj je zato predstavil rešitve, ki jih NSi predlaga za rešitve slovenskega javnega zdravstvenega sistema.

Poslanec NSi Janez Cigler Kralj
Poslanec NSi Janez Cigler Kralj © Rok Mihevc

Vse manj v denarnici

V zvezi z uspešnostjo vlade so bili gostje na različnih bregovih. Sajovic meni, da so v minulih dveh letih v koaliciji delali dobro poslanci, sadovi pa da se že poznajo. NSi in SDS se s tem nista strinjali. Černač je kritiziral dvoletno vladanje in poudaril, da se Slovenci soočajo z dodatnimi obremenitvami, Cigler Kralj pa, da ostaja Slovencem pod to vlado vse manj v denarnici.

© Rok Mihevc

Pogovor o
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...