Blaž LesnikBlaž Lesnik
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Varovance Doma Danice Vogrinec Maribor so peljali v fitnes (foto: FB Dom Danice Vogrinec Maribor)
Varovance Doma Danice Vogrinec Maribor so peljali v fitnes | (foto: FB Dom Danice Vogrinec Maribor)

Svoje varovance so peljali v fitnes

Slovenija | 01.10.2024, 10:16 Rok Mihevc

1. oktober je mednarodni dan starejših, ko so v ospredju njihove pravice in vprašanja, ki jih je treba rešiti na tem področju. Letošnje geslo je Staranje z dostojanstvom s podnaslovom Pomen krepitve sistemov za oskrbo in podporo starejših v svetu. Na poseben način so ta dan obeležili tudi v Domu Danice Vogrinec Maribor in v Domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah.

Že pred kratkim smo pisali o srčni potezi Doma Danice Vogrinec, ko so njihovo varovanko, gospo Mimiko, ker sama tega več ne zmore, odpeljali na možev grob. Tokrat so varovance odpeljali kar v fitnes. Kot so zapisali na Facebook strani, so jim zaposleni v fitnesu BIN Gym razkazali naprave in pokazali vaje, ki krepijo telo, bistrijo um, izboljšajo gibljivost in spodbujajo zdravje kosti.

»Kako smo se imeli in česa so še zmožne naše mišice pa naj povedo fotografije,« so še zapisali.

© FB Dom Danice Vogrinec Maribor

© FB Dom Danice Vogrinec Maribor

© FB Dom Danice Vogrinec Maribor

© FB Dom Danice Vogrinec Maribor

© FB Dom Danice Vogrinec Maribor

 

Z velikim veseljem pa so te dni v Domu upokojencev v Šmarju pri Jelšah pričakali celjskega škofa Maksimilijana Matjaža, ki je skupaj s šmarskim dekanom Damjanom Ratajcem tam daroval sveto mašo. »Dogodek bo še dolgo grel naša srca, upamo pa, da se je bilo tudi g. Matjažu lepo družiti z nami. Obljubil je, da bo še prišel,« so zapisali.

 

Slovenija
Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor) Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor)

Srčna gesta, gospo Mimiko peljali na možev grob

Na Radiu Ognjišče radi izpostavljamo lepe in pozitivne zgodbe, ki jih piše naše življenje. Predvsem tiste, ki se dotikajo starejših, saj se zavedamo, da so najranljivejši v naši družbi.

Magdalena Fabčič (photo: Martina Zaletel) Magdalena Fabčič (photo: Martina Zaletel)

Menopavza kot čas, ko ženska v sebi najde moč

Menopavza je v družbi še vedno tabu. Zato si Magdalena Fabčič želi, da ne bo več dolgo edina vodnica skozi to pomembno obdobje preobrazbe ženskega organizma, da bi se ojunačila še kakšna ženska in ...

Duhovnik Mitja Markovič v prenosnem radijskem studiu (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Mitja Markovič v prenosnem radijskem studiu (photo: Rok Mihevc)

Pri vprašanju vere so "meritve vernosti" nemogoče

V oddaji »Za življenje« smo v soboto, na dan »Stične mladih 2024« gostili duhovnika Mitjo Markoviča, ki je bil tako eden izmed gostov, ki smo jih tisto živahno dopoldne gostili v našem potujočem ...