Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Helena KrižnikHelena Križnik
 (foto: Dicastero per la Comunicazione)
| (foto: Dicastero per la Comunicazione)

Papež se je srečal z odhajajočim predsednikom Evropskega sveta Michelom

Papež in Sveti sedež | 29.09.2024, 11:19 Alen Salihović

Danes zjutraj, 29. septembra, zadnji dan potovanja v Belgijo, ki se je začelo s postankom v Luksemburgu, je papež Frančišek na apostolski nunciaturi v Bruslju sprejel odhajajočega predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela. Takoj zatem se je z avtomobilom preselil na stadion kralja Baudouina, kjer je ob navzočnosti približno 35.000 vernikov daroval sveto mašo in vodil molitev Angelovo češčenje.

Včeraj je imel papež tudi nekaj srečanj z voditelji EU. Zjutraj je Frančišek na kratko pozdravil podpredsednico Evropske komisije Margarítis Schinás, podpredsednico Evropske komisije za demokracijo in demografijo Dubravko Šuico, predstavnico Svetovne zdravstvene organizacije pri Evropski uniji Oxano Domenti in regionalnega direktorja Svetovne zdravstvenega organizacije za Evropo Hansa Klugeja.

Vir: www.vaticannews.va/it/papa/news/2024-09/papa-incontro-michel-presidente-consiglio-europeo-vertici-ue.html

Papež in Sveti sedež, Novice, Iz življenja vesoljne Cerkve
Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor) Z obiskom groba so zaposleni gospe Mimiki pričarali nasmeh na obraz (photo: Dom Danice Vogrinec Maribor)

Srčna gesta, gospo Mimiko peljali na možev grob

Na Radiu Ognjišče radi izpostavljamo lepe in pozitivne zgodbe, ki jih piše naše življenje. Predvsem tiste, ki se dotikajo starejših, saj se zavedamo, da so najranljivejši v naši družbi.

Magdalena Fabčič (photo: Martina Zaletel) Magdalena Fabčič (photo: Martina Zaletel)

Menopavza kot čas, ko ženska v sebi najde moč

Menopavza je v družbi še vedno tabu. Zato si Magdalena Fabčič želi, da ne bo več dolgo edina vodnica skozi to pomembno obdobje preobrazbe ženskega organizma, da bi se ojunačila še kakšna ženska in ...

Duhovnik Mitja Markovič v prenosnem radijskem studiu (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Mitja Markovič v prenosnem radijskem studiu (photo: Rok Mihevc)

Pri vprašanju vere so "meritve vernosti" nemogoče

V oddaji »Za življenje« smo v soboto, na dan »Stične mladih 2024« gostili duhovnika Mitjo Markoviča, ki je bil tako eden izmed gostov, ki smo jih tisto živahno dopoldne gostili v našem potujočem ...