Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Mark GazvodaMark Gazvoda
Alen SalihovićAlen Salihović
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (foto: posnetek zaslona)
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal | (foto: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Svet | 18.09.2024, 08:28 Rok Mihevc

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

"Jasen verski znak"

28-letni športnik se je oglasil na družbenih omrežjih, nato pa je s svojimi sledilci delil elektronsko pošto, ki jo je prejel od zveze. V pismu je zapisano: »Spoštovani gospod Majdov, peti dan olimpijskih iger v Parizu, 31. julija 2024, ste pokazali jasen verski znak, ko ste vstopili v areno za tekmo z gospodom Theodoresom Celidisom (Grčija) v osmino finala v kategoriji do 90 kg.«


Prekoračil pravila

»Sporna situacija«, torej, ko se je Majdov pokrižal, se je zgodila pred vstopom v dvoboj, ko naj bi prekoračil pravila. Ta namreč prepovedujejo kakršnekoli verske, politične, osebne ali komercialne manifestacije na tekmi. Pravila, kot pišejo na spletni strani mondo.ba, veljajo za vse judoiste, ne glede na njihovo narodnost ali versko pripadnost.

Ker sem se pokrižal, se nikomur ne bom opravičeval. 

Bog mu je dal vse

Vidno razburjen se je Majdov odzval na zapisu na družbenem omrežju. Pojasnil je tudi, da bi se lahko opravičil. »Ker sem se pokrižal, se nikomur ne bom opravičeval. Bog mi je dal vse, tako zasebno, kot tudi na športni poti, zato je on zame številka 1. Na to sem ponosen in to se ne bo spremenilo. Hvala mu in hvala za vse.«

Svet
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...