Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (foto: omrežje X)
Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov | (foto: omrežje X)

Ekipa je klicala goste, da ne bi zaspali

Slovenija | 13.09.2024, 13:01 Alen Salihović

Založba Učila je izdala in predstavila Guinnessovo knjigo rekordov 2025. Knjiga vsebuje 2115 rekordov, od tega je 80 odstotkov novih ali posodobljenih. Vključenih je tudi sedem novih slovenskih rekordov.

To so najgloblji potop na vdih s konstantno obtežitvijo in dvojno plavutjo za ženske, ki ga ima Alenka Artnik, najdlje živeča dvoživka - človeška ribica, največ zlatih medalj na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju, ki ga ima Janja Garnbret, največ zmag v razvrstitvi mladih kolesarjev na dirki Tour de France, ki ga ima Tadej Pogačar in najdaljša maratonska televizijska pogovorna oddaja, ki jo je izvedel Boris Tomašič:

»73 ur mora potekati brez tehnične napake. Prenos se ne sme prekiniti. Vedno je bilo notri 20 ljudi, tudi ob 3h in 4 zjutraj gledalcev. Ekipa zadaj je klicala goste, preverjala, da ne bi zaspali. To je organizacijsko zelo zahtevno, tudi finančno. So se pa vsi z veseljem odzvali. Ko sem imel že listo sestavljeno, se mi jih je še veliko oglasilo, da bi prišli, tako da naslednjič jih bomo povabili še več, na pol ure.«

Dva rekorda za Guinnessovo knjigo je postavil tudi Luka Trpin za košarkarske spretnosti.

Slovenija
Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5) Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5)

Poroka

Na zadnji avgustovski dan sem v župnijski cerkvi Sv. nadangela Mihaela v Krkavčah v prisotnosti družine in prijateljev do oltarja pospremil ljubo hčerko Gajo Ano, od koder jo je v zakonsko zvezo ...

Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X) Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X)

Ekipa je klicala goste, da ne bi zaspali

Založba Učila je izdala in predstavila Guinnessovo knjigo rekordov 2025. Knjiga vsebuje 2115 rekordov, od tega je 80 odstotkov novih ali posodobljenih. Vključenih je tudi sedem novih slovenskih ...

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade!

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.