Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Stična mladih 2024: Zakaj on? (foto: Stična mladih)
Stična mladih 2024: Zakaj on? | (foto: Stična mladih)

Bližata se nedelja mladih in Stična mladih

Cerkev na Slovenskem | 10.09.2024, 14:13 Maja Morela

Pred nami je nedelja mladih, s katero bomo vstopili v teden mladih, ki se bo sklenil s festivalom v Stični. Ta bo v soboto, 21. septembra. Mladi se bodo zbrali pod geslom Zakaj On?

Besede Veseli v upanju bomo premišljevali v tednu mladih, na Stični mladih pa se bomo zbrali pod geslom Zakaj on? Pri vsem tem gre za vprašanje vere. »Živimo v času, ko je številnim mladim zaradi vplivov okolice in javnega mnenja težko stati za svojo vero in vztrajati v njej. Tako nedelja mladih kot srečanje v Stični želi spodbuditi mlade, da osmislijo svojo vero, se vrnejo k bistvi in začnejo iskati razloge, zakaj med množico možnosti izbrati ravno Boga,« je pojasnil predsednik Urada za mlade nadškof Alojzij Cvikl.

Ne zamudite neposrednega prenosa svete maše na nedeljo mladih  iz celjske stolnice ob 10.00 v našem radijskem programu.

Prerok Jeremija 

Letošnja Stična mladih bo že 43. po vrsti, veseli se je tudi voditelj Urada za mlade Matevž Mehle. »V obdobju odraščanja so mladi soočeni z dvomi o veri, o obstoju Boga, o Njegovi dobroti napram trpljenju v svetu. Odlomek, ki nam daje odgovor na naslovno vprašanje – Zakaj on? - smo našli v knjigi preroka Jeremija. Ta piše izgnancem v Babilon, ki imajo občutek, da je nemogoče verovati v Boga sredi stiske takratnega časa: “Iskali me boste in me boste našli. Ko me boste iskali z vsem srcem, se vam bom dal najti, govori Gospod.” Prerok Jeremija tudi nas spodbuja, da gremo v tem iskanju globoko in da iščejo Boga z vsem srcem. Dvom ni namenjen obupu, ampak temu, da poglobimo svojo vero. Bog se namreč daje najti tistim, ki ga iskreno iščejo.«

Novinarska konferenca Katolike mladine pred tednom mladih in Stično mladih
Novinarska konferenca Katolike mladine pred tednom mladih in Stično mladih © Katja Kodba/STA

Pester program 

Srečanje se bo začelo z uvodnim programom ob 11h. Uro kasneje bo sledila sveta maša, kjer bosta sodelovala priložnostno sestavljena zbor in orkester. Maševal in pridigal bo ljubljanski nadškof dr. Stanislav Zore. Med 14. in 18. uro bo festivalski program, ki bo poleg nastopov na malem odru, programa ulice, bogatega duhovnega programa cerkvi, sestavljen tudi iz dveh krogov delavnic. Dan se bo sklenil z večernim koncertom na katerem bodo sodelovali Stična band, Rapha Worship in plesalci.

Vstopnice

Vstopnice za dogodek so že dostopne v predprodaji po nižji ceni, na dan dogodka pa po redni ceni 15 evrov. Obiskovalci lahko pridejo z avtobusi, ki jih organizirajo v župniji, z vlakom ali avtomobili v lastni režiji.

Cerkev na Slovenskem
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...