Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Marta JerebičMarta Jerebič
Slovesnost so začeli z dvigom zastave in slovensko himno (foto: ŠKG)
Slovesnost so začeli z dvigom zastave in slovensko himno | (foto: ŠKG)

Tako domoljubno so vstopili v novo šolsko leto

Slovenija | 03.09.2024, 08:06 Rok Mihevc

Poletnih počitnic je konec in začelo se je novo šolsko in veroučno leto. Na prvi šolski dan so potekali različni sprejemi, predvsem seveda za prvošolce.

Vsako leto pa posebno uvodno slovesnost pripravijo tudi v Zavodu sv. Stanislava. Na forumu med osnovno šolo in gimnazijo se zberejo učenci, dijaki, pa tudi vrtčevski otroci. V zavodu je šolski prag ponovno prestopilo več kot tisoč parov nog. Osrednja slovesnost ob začetku šolskega leta se je začela z dvigom zastave in slovensko himno, s čimer so vsi zaposleni in učenci pokazali svojo domoljubnost.

 

 

V kratkem kulturnem programu sta zbrane nagovorila direktor zavoda mag. Anton Česen ter predstavnik dijakov Jakob Miklič. Posebna pozornost je bila posvečena zavodskim novincem v vseh enotah in 10. rojstnemu dnevu tako in drugače najmlajše zavodske enote – Vrtca Dobrega pastirja.

Direktor Zavoda sv. Stanislava Tone Česen
Direktor Zavoda sv. Stanislava Tone Česen © ŠKG

Zbrani dijaki in učenci na forumu zavoda
Zbrani dijaki in učenci na forumu zavoda © ŠKG

Slovenija
Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5) Gaja Ana Pavliha Kržišnik & Matic Kržišnik (photo: facebook.com/marko.pavliha.5)

Poroka

Na zadnji avgustovski dan sem v župnijski cerkvi Sv. nadangela Mihaela v Krkavčah v prisotnosti družine in prijateljev do oltarja pospremil ljubo hčerko Gajo Ano, od koder jo je v zakonsko zvezo ...

Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X) Boris Tomašič z Guinnessovo knjigo rekordov (photo: omrežje X)

Ekipa je klicala goste, da ne bi zaspali

Založba Učila je izdala in predstavila Guinnessovo knjigo rekordov 2025. Knjiga vsebuje 2115 rekordov, od tega je 80 odstotkov novih ali posodobljenih. Vključenih je tudi sedem novih slovenskih ...

Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO) Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO)

"Pasti letnik na faksu ni nujno slabo"

Je malo v šali, malo zares povedal Patrik Berginc, ki skupaj s svojim prijateljem Gašperjem Murovcem snema svoj čisto pravi celovečerni film. Ta bo na voljo v kinematografih naslednjo jesen. ...

Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels) Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)

Pogovor o: Šolstvo na preizkušnji

V sredini oddaji Pogovor o ob 17.00 smo osvetlili najnovejše zakonodajne spremembe, kadrovske težave in druge izzive v šolstvu. Gostili smo ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, ...