Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Radijski kolesarji na enem od minulih romanj Od Marije k Mariji. (foto: ARO)
Radijski kolesarji na enem od minulih romanj Od Marije k Mariji. | (foto: ARO)

Od Marije k Mariji 2024: Kolesa so pripravljena, sodelavci tudi! Boste z nami?

Radijski utrip | 06.08.2024, 15:26 Mirjam Judež

Že štirinajstkrat bomo radijci sedli na kolo, med 5. in 8. septembrom romali po naši krasni domovini in se srečevali s svojimi poslušalci, prijatelji. Radijsko romanje "Od Marije k Mariji, od prijatelja k prijatelju" bomo letos začeli 5. septembra pri Mariji v Prevaljah in sklenili pri Mariji na Ptujski Gori 8. septembra 2024, ob 10. uri s sveto mašo.

Ker smo v, za radio, jubilejnem letu, bomo letos vsak dan kolesarskega romanja obiskali tudi en dom za starejše osebe. Oglasili se bomo v Velenju, Celju in Rogaški Slatini. Verjamemo namreč v naše jubilejno geslo »Dobro delo dobro dene« in iz izkušenj (po)vemo, da malo dejanje pozornosti, npr. obisk s harmoniko in topla beseda, lahko naredi veliko razliko in polepša dan.

Kje in kdaj se bomo srečali z vami?
Kje in kdaj se bomo srečali z vami? © Andrej Jerman

Veseli smo, da se odzovete našemu vabilu in pridete na srečanje z nami
Veseli smo, da se odzovete našemu vabilu in pridete na srečanje z nami © Rok Mihevc

Radijsko kolesarsko romanje ni le oživljanje tradicije šmarnih romanj in spoznavanje Mariji posvečenih cerkva, temveč je tudi srečevanje in veselo druženje z radijskimi prijatelji. Radijska ekipa vsak kraj spozna s kolesa, kar je včasih kar naporno, a so tudi zato srečanja s poslušalci vedno tako prisrčna. Poslušalci namreč lahko spoznajo znane radijske glasove v živo, z njimi poklepetajo in kaj novega predlagajo, na drugi strani pa radijski sodelavci spoznavamo svoje poslušalce in radijske prijatelje, ki jih imamo pred očmi, ko smo v studiih in pisarnah.

V spodaj navedenih krajih si želimo srečati čim več naših poslušalcev. Vabimo vas, da nas pridete pozdravit, da vas spoznamo in kakšno rečemo. Kod nas bo vodila pot? Če ne bo večjih sprememb, so predvidene ure srečanj po posameznih župnijah naslednje. Upamo, da se vidimo in podružimo!

Veseli smo vaše dobrote, ki se kaže tudi na obloženih mizah
Veseli smo vaše dobrote, ki se kaže tudi na obloženih mizah © Rok Mihevc
Srečanja v vaših krajih so vedno topla in prisrčna
Srečanja v vaših krajih so vedno topla in prisrčna © Rok Mihevc

Sodelavci smo hvaležni, da svoje zveste poslušalce spoznavamo od blizu
Sodelavci smo hvaležni, da svoje zveste poslušalce spoznavamo od blizu © Rok Mihevc

Veseli smo drug drugega, Urša se rada objema :)
Veseli smo drug drugega, Urša se rada objema :) © Rok Mihevc

Radijski utrip
 24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)  24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)

Med salezijanskimi novinci tudi dva Slovenca

24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je pred malim šmarnom vstopilo v noviciat v don Boskovem rojstnem kraju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, pišejo na spletni strani ...

Leon Kernel (photo: ARO) Leon Kernel (photo: ARO)

Mladi potrebujejo napor, da odrastejo

Leon Kernel je profesor, ki od leta 1996 uči na Srednji gozdarski in lesarski šoli ter višji strokovni šoli v Postojni. Je človek upanja, upanja v Boga in v moč Svetega Duha, ki deluje v vsakem ...

Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO) Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO)

"Pasti letnik na faksu ni nujno slabo"

Je malo v šali, malo zares povedal Patrik Berginc, ki skupaj s svojim prijateljem Gašperjem Murovcem snema svoj čisto pravi celovečerni film. Ta bo na voljo v kinematografih naslednjo jesen. ...

Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels) Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)

Pogovor o: Šolstvo na preizkušnji

V sredini oddaji Pogovor o ob 17.00 smo osvetlili najnovejše zakonodajne spremembe, kadrovske težave in druge izzive v šolstvu. Gostili smo ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, ...