Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Utrinek iz posnetka, kjer Luka Dončić obišče eno izmed slovenskih kmetij (foto: posnetek zaslona)
Utrinek iz posnetka, kjer Luka Dončić obišče eno izmed slovenskih kmetij | (foto: posnetek zaslona)

Luka Dončić na balah in traktorju promovira slovensko kmetijstvo

Slovenija | 28.08.2024, 09:19 Rok Mihevc

Slovenski košarkarski as Luka Dončić poletne dni preživlja v domovini, nedavno se je udeležil tudi poslovilne tekme Gorana Dragića. En dan pa je obiskal eno od kmetij, kar so delili tudi na družbenih omrežjih NBA in tako poskrbeli za lepo promocijo Slovenije in slovenskega kmetijstva.

Na posnetku lahko vidimo, kako Luka Dončić uživa v sedenju na balah sena, ogledu živali in sirarne, celo zapelje se na traktorju. Na vprašanje, zakaj si v prihodnosti želi svojo kmetijo, odgovori, da je to enostavno lepo, da si lahko sam pridelaš svojo hrano in da uživaš v pokrajini. Odzivi na družbenih omrežjih so predvsem pozitivni, saj je Dončić tako poskrbel tudi za lepo promocijo slovenskega kmetijstva.

Eden od sledilcev na Instagramu je zapisal, da se lepo vidi razlika med evropskimi igralci in ameriškimi igralci, češ da so slednji bolj egocentrični, Evropejci pa skromnejši in cenijo manjše stvari. »Samo uživa v tistem, kar ima doma.« Potrebujemo resničnostni šov, v katerem bosta Dončić in Jokić kmetovala, zapiše še eden od sledilcev, drugi pa doda, da ga je Dončić zdaj prepričal, da nekoč obišče čudovito Slovenijo.

 

KMETIJSKA ODDAJA IN MINUTE ZA KMETIJSTVO

Kmetijstvo je med prioritetnimi temami tudi na Radiu Ognjišče. Posvečamo mu Kmetijsko oddajo, kjer v sodelovanju s strokovnjaki in kmeti predstavljamo dobre in uspešne kmetijske prakse vseh kmetijskih panog, v komentarjih pa vzamemo pod drobnogled aktualne odločitve kmetijske politike.

Vsako nedeljo, ob 11. uri in vsak delovni dan v Minutah za kmetijstvo in podeželje ob 9.03.

Slovenija
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...