Andrej ŠinkoAndrej Šinko
V svetišču Matere Božje Trsatske na Reki je v petek frančiškanski habit oblekel brat Benjamin Božič iz župnije Ljubljana Bežigrad (foto: Facebook Svetišča Matere Božje Trsatske)
V svetišču Matere Božje Trsatske na Reki je v petek frančiškanski habit oblekel brat Benjamin Božič iz župnije Ljubljana Bežigrad | (foto: Facebook Svetišča Matere Božje Trsatske)

Frančiškanski habit oblekel brat Benjamin Božič

Cerkev na Slovenskem | 26.08.2024, 08:26 Rok Mihevc

V svetišču Matere Božje Trsatske na Reki je v petek frančiškanski habit oblekel brat Benjamin Božič iz župnije Ljubljana Bežigrad, pišejo na Facebook strani Bratje Frančiškani.

Skupaj s štirimi drugimi novinci iz zagrebške in zadarske province je začel noviciat – leto preizkušnje in uvajanja v frančiškanski način življenja. Bratu Benjaminu so v objavi zaželeli miru in vztrajnosti, pa tudi, da naslednje leto pridejo novi kandidati, tako polni navdušenja nad Božjim klicem.

 

Cerkev na Slovenskem
 24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)  24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)

Med salezijanskimi novinci tudi dva Slovenca

24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je pred malim šmarnom vstopilo v noviciat v don Boskovem rojstnem kraju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, pišejo na spletni strani ...

Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO) Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO)

"Pasti letnik na faksu ni nujno slabo"

Je malo v šali, malo zares povedal Patrik Berginc, ki skupaj s svojim prijateljem Gašperjem Murovcem snema svoj čisto pravi celovečerni film. Ta bo na voljo v kinematografih naslednjo jesen. ...

Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels) Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)

Pogovor o: Šolstvo na preizkušnji

V sredini oddaji Pogovor o ob 17.00 smo osvetlili najnovejše zakonodajne spremembe, kadrovske težave in druge izzive v šolstvu. Gostili smo ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, ...