Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Splošna avdienca (foto: Vatican Media)
Splošna avdienca | (foto: Vatican Media)

Papež: Kristjani naj bi širili vonj po Kristusu, ne po grehu

Svet | 21.08.2024, 11:01 Marjana Debevec

Papež Frančišek je dopoldne nadaljeval kateheze o delovanju Svetega Duha v Cerkvi. Tokrat se je osredotočil na Jezusov krst in prihod Svetega Duha v obliki goloba. Sveti Duh je v Svetem pismu poleg omenjene prispodobe označen tudi kot veter ali kot olje. Glede slednjega piše Sveti Pavel, da smo kristjani za Boga smo blag Kristusov vonj.

Žal po papeževih besedah pogosto ne širimo Kristusovega vonja, ampak vonj lastnih grehov, kar pa nas ne sme odvrniti od naše vzvišene poklicanosti, da bi kolikor je v naši moči v našem okolju prinašali vonj po Kristusu.

»Kristusov vonj se razširi zaradi sadov Svetega Duha, ki so ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje. Kako lepo je srečati osebo s temi krepostmi! Osebo, polno ljubezni, veselo osebo, osebo, ki ustvarja mir, blago osebo, dobrohotno osebo, ki sprejme vse.

Lepo je srečati dobro osebo, zvesto osebo, krotko osebo, ki se ne napihuje. Ko srečamo takšne ljudi, se okrog njih zazna vojn po Svetem Duhu.«

Svet, Novice
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...