Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Slovenski pevec Gregor Ravnik (foto: Boštjan Podlogar)
Slovenski pevec Gregor Ravnik | (foto: Boštjan Podlogar)

Vse napake Gregorja Ravnika

Slovenija | 17.08.2024, 20:20 Mirjam Judež

Poletno gledališče Studenec pri Domžalah je včeraj pokalo po šivih. Gregor Ravnik s spremljevalno skupino in gosti je namreč pripravil ekskluzivni koncert ob izidu svojega novega albuma Med nama. Koncert, ki smo se ga udeležili številni radijski sodelavci, je bil razprodan. Bil je res nepozaben večer, poln odlične glasbe in iskrenega vzdušja. Piko na i je dodal tudi radijski sodelavec Marjan Bunič, ki je pripravil odlično humorno vezno besedo.

© Boštjan Podlogar

Ker se zdi Gregor Ravnik ob svojih dosežkih »popolna oseba« in ker se slovenci ob popolnih ljudeh počutimo neprijetno, si je Marjan Bunič zadal nalogo izbrskati Gregorjeve pomanjkljivosti, napake, spodrsljaje in slabosti, da bi se obiskovalci koncerta pač bolje počutili. Vendar je od Gregorjevih glasbenih kolegov, gostov, družine in režiserja Poletnega gledališča Lojzeta Stražarja dobil le lepe zgodbe, ki so potrjevale, da je pevec in zobozdravnik nekaj posebnega.

© Boštjan Podlogar

© Boštjan Podlogar

Gregor je večer odprl s pesmijo Mi otroci morja, ki je doživela novo pomlad in topel sprejem: zapel je z Žigom Rustjo.

© Boštjan Podlogar

Na odru se je Gregorju pridružila zasedba Vivere, katere član je bil Gregor vrsto let. Vodja zasedbe Matjaž Robavs je priznal, da je težko ob Gregorju, saj vedno pride pripravljen na vaje, z besedilom v glavi. Na žalost je včeraj zaradi nesreče manjkal novi mladi član Vivere Rok Ferenčak. Kot kaže bo Gregor odpel še kak koncert z Vivere, dokler novi član ne okreva.

© Boštjan Podlogar

Štefica Grasselli, Ravnikova »starejša sestra« in soseda, je povedala, da je Gregor odličen sosed, ki ji zaliva rože, ko gre na dopust. Njegova slabost pa je, da pozablja ključe. Skupaj sta zapela pesem, ki sta jo prvič predstavila na Melodijah morja in sonca 2016, in jo na valovih Radia Ognjišče pogosto slišite: Glasba.

© Boštjan Podlogar

Slišali smo tudi lep duet s prijateljico Saro Briški (Raiven), ki je Gregorja pohvalila, da je res odličen prijatelj, ki ji je celo pomagal nositi težko zofo po ozkem stopnišču.

© Boštjan Podlogar

Starša sta povedala, da Gregor ni bil naporen mladostnik, da sta pa imela nekaj skrbi zaradi ponavljajočih se poškodb zaradi nogometa. Marjan ju je vprašal, kolikokrat so se morali seliti zaradi sosedov, ki niso prenašali Gregorjevega glasnega petja. Na začudenje mnogih je mama povedala, da Gregorjevega petja doma ni bilo slišati.

Starša sta razkrila nekaj zanimivosti iz Gregorjevega otroštva
Starša sta razkrila nekaj zanimivosti iz Gregorjevega otroštva © Boštjan Podlogar

Gregor je že štiri leta zapored član igralske ekipe na Studencu, letos je imel naslovno vlogo, igral je Čevljarja barona. Duša Poletnega gledališča Studenec Lojze Stražar ni našel žal besede za Gregorja, povedal je le, da ima Gregor toliko obveznosti, vaj in koncertov, da je na vajah kar (pre)dolgo hodil z listi po odru. Ko pa je šlo zares, se je naučil besedilo, odvrgel liste in … zablestel.

Med koncertom smo skupaj zapeli tudi Vse najboljše članu benda (bobnarju) Juretu Rozmanu, ki je včeraj praznoval svoj rojstni dan. Gregor mu je pripravil presenečenje: torto s svečko.

© Boštjan Podlogar

Skoraj triurni večer se je sklenil z dvema »podaljškoma«: Gregorjevo največjo uspešnico Torek, ob kateri je završalo, in naslovno skladbo novega albuma Med nama. Občinstvo je navdušeno ploskalo in odšlo domov z lepimi vtisi.

Na odru ob Gregorju Ravniku so bili sami izvrstni glasbeniki: Mitja Bobič, Jure Rozman, Marko Hrvatin, Vid Ušeničnik, Tine Lustek, Anže Petrovič Langus – Dagi, Anže Vrabec. Spremljevalni vokalistki sta bili Monika Avsenik in Sara Lamprečnik. Vsi so odlično opravili svojo nalogo. Slišati je bilo, da so tudi inštrumentalisti z Gregorjem povezani že vrsto let in navdušeni nad njegovo profesionalnostjo. Na vaje jim prinese celo kavo, veliko kave.

Gregor Ravnik z glasbeno ekipo
Gregor Ravnik z glasbeno ekipo © Boštjan Podlogar

Lepo je bilo videti polno gledališče in več generacij, ki so prišle na koncert. Zvezda večera si je, ko so ugasnile luči, vzel čas tudi za fotkanje z obiskovalci in podpisovanje nove plošče. Koncert je bil odličen, iskren, vse je teklo kot namazano, tudi osvetlitev in ozvočenje. Vse pohvale za organizacijo! Obiskovalci smo imeli tudi možnost videti Gregorjevo zbirko svečanih suknjičev.

© Boštjan Podlogar

Slovenija
 24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)  24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)

Med salezijanskimi novinci tudi dva Slovenca

24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je pred malim šmarnom vstopilo v noviciat v don Boskovem rojstnem kraju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, pišejo na spletni strani ...

Leon Kernel (photo: ARO) Leon Kernel (photo: ARO)

Mladi potrebujejo napor, da odrastejo

Leon Kernel je profesor, ki od leta 1996 uči na Srednji gozdarski in lesarski šoli ter višji strokovni šoli v Postojni. Je človek upanja, upanja v Boga in v moč Svetega Duha, ki deluje v vsakem ...

Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO) Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO)

"Pasti letnik na faksu ni nujno slabo"

Je malo v šali, malo zares povedal Patrik Berginc, ki skupaj s svojim prijateljem Gašperjem Murovcem snema svoj čisto pravi celovečerni film. Ta bo na voljo v kinematografih naslednjo jesen. ...

Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels) Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)

Pogovor o: Šolstvo na preizkušnji

V sredini oddaji Pogovor o ob 17.00 smo osvetlili najnovejše zakonodajne spremembe, kadrovske težave in druge izzive v šolstvu. Gostili smo ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, ...