Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Kardinal Sean Patrick O'Malley (foto: Vatican Media)
Kardinal Sean Patrick O'Malley | (foto: Vatican Media)

Kardinal O'Malley zapušča vodenje bostonske nadškofije

Svet | 07.08.2024, 09:25 Marta Jerebič

Kardinal Seán Patrick O'Malley po več kot dvajsetih letih zapušča vodenje Cerkve v Bostonu, četrte največje nadškofije v ZDA. Papež je 5. avgusta sprejel odstop tega kapucina, ki je junija letos dopolnil 80 let. Za njegovega naslednika je imenoval monsignorja Richarda G. Henninga, doslej škofa v kraju Providence.

O'Malley je bil v Bostonu od leta 2003. Nadškofija je dve leti prej postala žarišče pozornosti zaradi odkritih primerov zlorab mladoletnikov s strani duhovščine. Boj proti temu je bil in je še vedno ena od glavnih zavez kardinala O'Malleyja, ki je od leta 2014 tudi predsednik Papeške komisije za zaščito mladoletnikov in član sveta kardinalov. 

Svet
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...