Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Srečanje ministrantov s papežem (foto: Vatican Media)
Srečanje ministrantov s papežem | (foto: Vatican Media)

Rim preplavilo 70.000 ministrantov

Svet | 31.07.2024, 09:39 Marta Jerebič

Rim je v teh dneh preplavilo 70 tisoč ministrantov in ministrantk iz različnih evropskih držav. Udeležujejo se 13. romanja, ki ga vsako leto pripravlja Mednarodno združenje ministrantov. Včeraj so se na Trgu svetega Petra srečali tudi s papežem Frančiškom.

V kratkem nagovoru jim je dejal, da je samo po Jezusovi zaslugi, ki je v evharistiji z nami duhovno in telesno, mogoče ljubiti kot On, jokati z jokajočimi in se veseliti z veselimi brez sodb in predsodkov, brez zaprtosti in izključevanja. Tako morajo ravnati tudi s tistimi, ki jim niso simpatični, ki so drugačni od njih, s tujci, s tistimi, ki ne hodijo v Cerkev in ne verujejo v Boga. 

Svet
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...