Štefan IskraŠtefan Iskra
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Helena KrižnikHelena Križnik
Prizor iz odprtja  (foto: Zajem zaslona)
Prizor iz odprtja | (foto: Zajem zaslona)

Ob odprtju OI norčevanje iz kristjanov!

Slovenija | 27.07.2024, 12:31 Alen Salihović

Val zgražanja ob odprtju Olimpijskih iger v Parizuje požela točka v kateri so se nastopajoči, oblečeni v šeme, norčevali iz podobe Jezusove zadnje večerje.

Narodno svetišče Marije Pomagaj je tovrstno norčevanje ostro obsodilo, med drugim so zapisali: "Kakšna žalost in norčevanje iz krščanstva, iz tega kar nam je najbolj sveto in to ob začetku olimpijskih iger. Komu so namenjene olimpijske igre? Da se norčujejo iz nas kristjanov? Apostol Pavel je zapisal: “Dober boj sem izbojeval, tek dokončal, vero ohranil.” Olimpijske igre niso namenjene norčevanju in sovraštvu ampak pošteni tekmovalnosti.
Ali bo Sin človekov, ko pride, našel vero? Obsojamo takšno norčevanje iz nas kristjanov in iz tega, kar nam je sveto. Marija Pomagaj, prosi za nas!"

»Fanatizem do kristjanov in bogokletje Jezusa Kristusa, Božjega Sina, ki je bilo prikazano na olimpijskih igrah, je novo dno naše človeške skupnosti. Sram naj bo tiste, ki so ustvarili ta posmeh, sram naj bo olimpijski komite in francoski narod, ker sta to dovolila. Sramota je v nasprotju s tem, kar bi moralo biti plemenito praznovanje športa in tekmovanja. Športnike pozivam, naj ne tečejo za bledi venec posvetnega priznanja, temveč za venec, ki ne zbledi, za večno življenje v Jezusu Kristusu, vstalem Božjem Sinu,« pa je zapisal škof iz ZDA Joseph Edward Strickland.






Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Novice
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.