Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
V torek, 23. julija 2024, sta se srečala kardinal Pietro Parolin in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski (foto: Vatican News)
V torek, 23. julija 2024, sta se srečala kardinal Pietro Parolin in ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski | (foto: Vatican News)

Kardinal Parolin se je srečal z ukrajinskim predsednikom Zelenskim

Svet | 24.07.2024, 08:43 Alen Salihović

Državni tajnik kardinal Pietro Parolin se je srečal z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, kateremu je zagotovil papeževo bližino in prizadevanje za iskanje pravičnega in trajnega miru v mučeni Ukrajini.

Kardinal Pietro Parolin se je v torek, 23. julija, dopoldne, pred srečanjem z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, odpravil v pediatrično ustanovo v Okhmatdytu, ki jo je 8. julija 2024 močno zadela ruska raketa, kjer je pozdravil male bolnike, zdravnike in zdravstveno osebje. Gre za ustanovo, največjo v Ukrajini na pediatrični ravni, ki si je zaradi edinstvenosti svojega dela prizadevala čim prej ponovno aktivirati svoje storitve, poroča slovensko uredništvo Vatican News.

"Državnega tajnika sta sprejela ukrajinski minister za zdravje Viktor Liashko in generalni direktor bolnišnice Volodymyr Zhovnir, ki sta spregovorila o dejavnostih bolnišnice in uničenju, ki so ga povzročila bombardiranja. Zunaj se je kardinal ustavil na mestih, kjer je v porušenih paviljonih ostalo še nekaj kosov zidu, v notranjosti pa je pozdravil in pobožal hospitalizirane otroke, z nekaterimi izmenjal besede in tudi staršem namenil nekaj spodbudnih besed. Zahvalil se je zdravnikom in zdravstvenemu osebju ter se zadržal v pogovoru z vodstvom bolnišnice glede sodelovanja z vatikansko pediatrično bolnišnico Bambino Gesù," so še zapisali na omenjeni spletni strani. 

Vir: Vatican News

Svet, Politika, Papež in Sveti sedež, Novice
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.