Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik
Msgr. Franci Trstenjak, direktor Radia Ognjišče (foto: Rok Mihevc)
Msgr. Franci Trstenjak, direktor Radia Ognjišče | (foto: Rok Mihevc)

Kje je potekalo prvo srečanje PRO in kako pomembna so srečanja s poslušalci?

Slovenija | 24.06.2024, 15:43 Alen Salihović

Radio Ognjišče, ki bo 28. novembra dopolnil 30 let delovanja, pripravlja v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok na dan državnosti jubilejno 50. srečanje Prijateljev Radia Ognjišče. O pomenu srečanj s poslušalci in poslušalkami smo se pogovarjali z direktorjem Radia Ognjišče msgr. Francijem Trstenjakom.

»Na prvem srečanju leta 1995, ki smo ga povezali z romanjem k Mariji Pomagaj na Brezje, je bilo zbranih okoli 200 poslušalcev. Od takrat naprej smo organizirali še veliko srečanj po vsej Sloveniji, obiskali smo skoraj celotno državo,« je dejal msgr. Trstenjak. Po njegovih besedah so tovrstna povezovanja ključna, saj omogočajo sodelavcem radia neposreden stik s poslušalci in tako pomagajo razumeti njihova pričakovanja, želje ter kritike glede programa.

Poleg srečanj PRO je omenil tudi radijske počitnice, Gala koncerte in druge dogodke, ki so oblikovali močno prijateljsko vez med ustvarjalci programa in poslušalci. »Neposreden stik na takšnih dogodkih nam omogoča, da se vidimo iz oči v oči, kar je edinstvena izkušnja,« je povedal.

Od leta 2019 pripravljamo srečanja v Arboretumu Volčji Potok, vedno srečanje začnemo s sveto mašo. »To je priložnost, da skupaj molimo za domovino in se veselimo kot ponosni državljani Republike Slovenije. Kljub izzivom, ki jih doživljamo, se je pomembno zavedati, da država ni kriva za vse težave, temveč odgovorni ljudje, ki so na vodilnih položajih,« je dejal.

Slovenija, Srečanja PRO, Novice
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...