Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Za veselo razpoloženje bo poskrbel Ansambel Saša Avsenika (foto: Rok Maver, RoxPro Production)
Za veselo razpoloženje bo poskrbel Ansambel Saša Avsenika | (foto: Rok Maver, RoxPro Production)

Veselo na 50. srečanju PRO z Avseniki

Dogodki | 10.06.2024, 16:32 Mirjam Judež

Dragi prijatelji, obiskovalci spletnih starni, poslušalci Radia Ognjišče. Za vas imamo eno zares lepo novico in darilo, pravzaprav vabilo. Na Dan državnosti, 25. junija, vas vabimo v Arboretum Volčji Potok na jubilejno »zlato« 50. srečanje Prijateljev Radia Ognjišče.

Začeli ga bomo s sv. mašo za domovino ob 10. uri v senci mogočnih dreves, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval škof Anton Jamnik. Petje pri sv. maši bo nekoliko »posebno«, saj bomo peli znane mašne pesmi ob spremljavi narodnozabavnega ansambla, ki ga bodo sestavljali štirje radijci: Miha Močnik, Jakob Čuk, Andrej Jerman in Manca Hribar. Da bo zvok bolj poln, bosta našim priskočila na pomoč še dva muzikanta iz zasedbe Šmarnogorski kvintet. Izvedli bodo t. i. »polka mašo«.

Sv. mašo bo ob somaševanju drugih duhovnikov daroval škof Anton Jamnik
Sv. mašo bo ob somaševanju drugih duhovnikov daroval škof Anton Jamnik © Rok Mihevc

Prav na istem odru pa se bo po takoj sv. maši »zgodil« poskočen enourni koncert Ansambla Saša Avsenika, ki ga prav gotovo ne gre zamuditi!

Po maši bo koncert Ansambla Saša Avsenika
Po maši bo koncert Ansambla Saša Avsenika © Arhiv ansambla

Za hrano in pijačo bo skrbela odlična Gostilna Repnik z dolgoletno tradicijo! Pripravili bodo »nekaj na žlico«, nekaj dobrega in slovenskega, torej tri različne jedi. :) Hrana in pijača se bosta stregli nekaj minut hoje stran od glavnega prizorišča pri upravi Arboretuma, kjer je v neposredni bližini čudovit rozarij. Med hojo do »kosila« izgubite nekaj kalorij, potem pa jih pridobite nekaj več. :)

Narodne noše,dobrodošle!
Narodne noše,dobrodošle! © Rok Mihevc

Arboretum pa za naše poslušalce in poslušalke pripravlja še dva vodena ogleda:

  • Od 8.30 do 9.15 bo voden ogled Zgornjega rozarija, vodi Matjaž Mastnak (zbirno mesto ob vhodu v Zgornji rozarij).
  • Od 8.30 do 9.15 voden ogled Rožnega vrta papeških vrtnic, vodi Melita Miš Strgar (zbirno mesto pri Rožnem vrtu papeških vrtnic).

Pridite v Arboretum že prej in gotovo boste o vrtnicah izvedeli kaj, česar še niste vedeli.

Lepo prosimo, da za svoje udobje (stolček, blazino, odejico za pod ...) poskrbite sami. Arboretum ima na voljo premalo stolov za vse, ki boste prišli. Hvala, ker razumete. Arboretumu smo nadvse hvaležni, da nam omogoča čudovito okolje in prost vstop. Radio bo poskrbel za sv. mašo, ki bo tokrat nekaj posebnega, pa tudi muzikante Ansambel Saša Avsenika bomo mi pripeljali v park. Vse to, dragi prijatelji, nudimo brezplačno. Le za svoje udobje, hrano in pijačo boste morali poskrbeti (plačati) iz svojega žepa/nahrbtnika.

Sv. maša bo v senci dreves. Dobrodošle družine, mlade in malo manj mlade!
Sv. maša bo v senci dreves. Dobrodošle družine, mlade in malo manj mlade! © Rok Mihevc

Mi na dogodek vabimo Prijatelje Radia Ognjišča in poslušalce, vse to v prvi vrsti pripravljamo za njih, saj se bomo v Arboretumu srečali na jubilejnem 50. srečanju Prijateljev Radia Ognjišče. Iskreno pa priznamo, da bomo veseli prav vsakega, ki pride na ta dan na druženje, ki ga pripravljamo, ne glede na to, ste Prijatelji ali poslušalci ali pa ne. Tudi če vas mika iti 25. junija v Arboretum le zaradi prostega vstopa in/ali brezplačnega koncerta Avsenikov, ste toplo dobrodošli!!! Organizirajte se v župniji ali v zakonski, Karitas ali drugih skupinah v župniji in pridite na srečanje!

Tam bomo na voljo tudi radijci za srečanje ali fotografiranje, veliko nas bo. Lahko nas boste kaj vprašali ali se vpisali v družino Prijateljev Radia Ognjišče. :)

Tisti, ki težje hodite, boste lahko pri vhodu sedli na električni vlak in se za doplačilo zapeljali do prizorišča.

Uradni del srečanja se bo sklenil do 13. ure, potem pa si popoldne uredite po svoje: v parku ali zunaj njega.

Dobrodošli na 50. srečanju PRO na Dan državnosti v Arboretumu. Veselimo se srečanja z vami. Več vas bo, bolj bo veselo!

Toplo povabljeni k molitvi za lepo vreme!

Na Dan državnosti toplo povabljeni v Arboretum
Na Dan državnosti toplo povabljeni v Arboretum © Janez Medvešek

Dogodki
Procesija s kipom in relikvijamo sv. Nazarija (photo: Picasa) Procesija s kipom in relikvijamo sv. Nazarija (photo: Picasa)

V Kopru množična procesija in velik praznik

V koprski stolnici je bila v nedeljo dopoldne slovesna sveta maša ob 1500-letnici prihoda svetega Nazarija in s tem ustanovitve mesta. Pred tem so pripravili procesijo z relikvijami tega prvega ...

Rok Mihevc in vodniki (photo: Rok Mihevc) Rok Mihevc in vodniki (photo: Rok Mihevc)

Ne vem, kaj sem čakal več kot deset let!

Obisk Bukarešte je bil osrednji del osmega dne 22. radijskih počitnic. Sveto mašo smo imeli v cerkvi sv. Križa in tako podprli tamkajšnjo katoliško skupnost. 87 odstotkov Romunov je pravoslavne ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...