Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Škof Peter Štumpf na zasedanju škofovske konference Bosne in Hercegovine (foto: Katoliška tiskovna agencija)
Škof Peter Štumpf na zasedanju škofovske konference Bosne in Hercegovine | (foto: Katoliška tiskovna agencija)

Škof Štumpf v BiH o vladi, ki ogroža versko svobodo

Novice | 22.07.2024, 09:30 Marjana Debevec

Soboški škof Peter Štumpf se je prejšnji teden v Banja Luki udeležil zasedanja Škofovske konference Bosne in Hercegovine. Škof Štumpf je predstavil življenje Cerkve v Sloveniji v zadnjem času.

Podpredsednik Slovenske škofovske konference murskosoboški škof Peter Štumpf je posebej izpostavil huda neurja, ki so v lanskem avgustu Sloveniji prizadele hudo škodo. Povedal pa je tudi, da vladajoča koalicija na področju boja za skupno dobro sicer obljublja številne reforme, do katerih pa ni prišlo.

»Po drugi strani pa vladajoči z drugimi ukrepi ogrožajo versko svobodo in bistveno omejujejo pastoralno in karitativno dejavnost Cerkve v Sloveniji, kljub temu da je verska svoboda verskim skupnostim zagotovljena,« je še pojasnil škof Štumpf.

Med pozitivnimi dogodki je med drugim omenil nov katoliški prevod Svetega pisma v slovenščino ter napovedal prihodnji Forum za mir, ki bo v soboto, 14. junija 2025, potekal v Kopru na temo 'Skupne vrednote življenja za mir'.«

Novice
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.