Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Oratorijska ladja na Suhorju (foto: Oratorij Suhor)
Oratorijska ladja na Suhorju | (foto: Oratorij Suhor)

Prava ladja na oratoriju na Suhorju

Cerkev na Slovenskem | 16.07.2024, 08:19 Rok Mihevc

V polnem teku po vsej Sloveniji potekajo oratoriji in tako je bilo v začetku julija tudi na Suhorju. Bil pa je nekaj posebnega, saj so animatorji zgradili pravo ladjo.

Na Suhorju so letos spoznavali svetega Petra, kar je služilo kot navdih za vrsto dejavnosti in delavnic, ki so potekale skozi ves teden. Kot nam je zapisala Vita Kambič z ekipo animatorjev, so v okviru priprav zgradili pravo ladjo, ki je postala osrednji simbol oratorija, ki je potekal pod geslom »Na tvojo besedo!«.

Ladja je postala simbol oratorija na Suhorju
Ladja je postala simbol oratorija na Suhorju © Oratorij Suhor

»Ladja, v katero je bilo vloženega veliko truda in materiala, je požela veliko navdušenja med otroki in starši, saj je sovpadala s temo svetega Petra, ki je bil sam ribič in apostol. Postavljena je na hribu pri župnišču na Suhorju in je vidna tudi s ceste, saj v dolžino meri kar 10 metrov, paluba je na višini 2 metrov, jambor, s katerega visi veliko jadro, pa sega kar 9,5 metrov proti nebu.«

Postavljena je na hribu pri župnišču na Suhorju in je vidna tudi s ceste
Postavljena je na hribu pri župnišču na Suhorju in je vidna tudi s ceste © Oratorij Suhor

Cerkev na Slovenskem
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.