Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Papež pred današnjo opoldansko molitvijo (foto: Vatican media)
Papež pred današnjo opoldansko molitvijo | (foto: Vatican media)

Papež: Oznanjajmo skupaj in brez nepotrebnih stvari

Novice | 14.07.2024, 13:24 Marjana Debevec

Papež Frančišek je po današnji opoldanski molitvi znova pozval h goreči molitvi za mir. Posebej je omenil Ukrajino, Palestino, Izrael in Mjanmar. Pred molitvijo pa se je navezal na današnji evangeljski odlomek, ki nas vabi, da se kot učenci, po dva in dva odpravimo oznanjat evangelij.

Spomnimo: Jezus je učence poslal po dva in dva obenem pa jim je naročil, naj ničesar ne nosijo s seboj. Skupnost in le tisto, kar je nujno potrebno, je za izhodišče današnjega nagovora zato vzel tudi papež Frančišek.

»Evangelija ne oznanjamo sami, ampak skupaj, kot občestvo. Pri tem pa je potrebna zmernost: znati biti zmerni pri uporabi stvari, tako da delimo, kar imamo, naše sposobnosti in darove, tako da se odpovemo vsemu odvečnemu, da bi bili svobodni – višek te zasužnjuje - in zato, da bi vsi imeli, kar potrebujejo za dostojno življenje,« je bil jasen Frančišek.

Pričevanje bo po njegovih besedah bolj učinkovito tudi, če se bomo znali soočiti drug z drugim in se poslušati med seboj.

Novice
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.