Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Maša narodov - Medžugorje (foto: Marjana Debevec)
Maša narodov - Medžugorje | (foto: Marjana Debevec)

Ob 43. obletnici prikazovanj tisoči poromali v Medžugorje

Slovenija | 04.07.2024, 10:22 Alen Salihović

Na tisoče romarjev je tudi letos junija ob obletnici prikazovanj romalo h Kraljici miru v Medžugorje.

Po poročanju Radia Mir Medžugorje je v ta kraj prišla tudi petinšestdesetletna Ljuba Radoš iz Crvenic. Prejšnja leta je iz Tomislavgrada romala peš, letos pa je prišla v spremstvu moža in sodelavcev. Ljuba je 18 let živela v Švici in poudarja, da jo ob prihodu v Medžugorje navdaja neka posebna milost.

Ana Bučić iz Slovenije je skupaj s sestro Barbaro pred obletnico prav tako romala h Kraljici miru. »V Medžugorju je res neverjetno, zdaj ko gledam reko ljudi, ki prihajajo, je tukaj veliko milosti,« pravi Barbara, ki je bila leta 2021 prvič v Medžugorju. »Vabimo vse tiste, ki še niste bili v Medžugorju, da pridete. Bog tukaj resnično deluje in ko se izročiš v Božje roke, Bog dela neverjetne stvari," pravi. Ana, ki je skupaj s sestro Barbaro molila za uslišanje po priprošnji sv. Jožefa. 

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...