Slavi KoširSlavi Košir
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Meta PotočnikMeta Potočnik
Maša narodov - Medžugorje (foto: Marjana Debevec)
Maša narodov - Medžugorje | (foto: Marjana Debevec)

Ob 43. obletnici prikazovanj tisoči poromali v Medžugorje

Slovenija | 04.07.2024, 10:22 Alen Salihović

Na tisoče romarjev je tudi letos junija ob obletnici prikazovanj romalo h Kraljici miru v Medžugorje.

Po poročanju Radia Mir Medžugorje je v ta kraj prišla tudi petinšestdesetletna Ljuba Radoš iz Crvenic. Prejšnja leta je iz Tomislavgrada romala peš, letos pa je prišla v spremstvu moža in sodelavcev. Ljuba je 18 let živela v Švici in poudarja, da jo ob prihodu v Medžugorje navdaja neka posebna milost.

Ana Bučić iz Slovenije je skupaj s sestro Barbaro pred obletnico prav tako romala h Kraljici miru. »V Medžugorju je res neverjetno, zdaj ko gledam reko ljudi, ki prihajajo, je tukaj veliko milosti,« pravi Barbara, ki je bila leta 2021 prvič v Medžugorju. »Vabimo vse tiste, ki še niste bili v Medžugorju, da pridete. Bog tukaj resnično deluje in ko se izročiš v Božje roke, Bog dela neverjetne stvari," pravi. Ana, ki je skupaj s sestro Barbaro molila za uslišanje po priprošnji sv. Jožefa. 

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.